Dan Nica, replici tăioase pentru Siegfried Mureşan: Cât de disperat este?

Publicat: 17 sept. 2024, 21:16, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Dan Nica, replici tăioase pentru Siegfried Mureşan: Cât de disperat este?
Dan Nica, replici tăioase pentru Siegfried Mureşan: Cât de disperat este?

Europarlamentarul social-democrat Dan Nica a ripostat la criticile formulate de Siegfried Mureșan, europarlamentar din partea PNL, cu privire la portofoliul obținut de România în Comisia Europeană.

Mureșan a declarat recent că noul portofoliu de comisar european obținut de România este „gol de conținut” și că nu oferă „competențe concrete”, criticând alegerea lui Marcel Ciolacu pentru acest rol.

Dan Nica, dur la adresa lui Mureşan

Potrivit lui Mureșan, portofoliul atribuit Roxanei Mînzatu, care va ocupa funcția de vicepreședinte executiv pentru Oameni, competență și pregătire, este de fapt „un titlu pompos fără componentă economică”.

El a susținut că, inițial, Ciolacu și-ar fi propus să obțină un portofoliu mai important, precum cel de comisar pentru Economie, având în vedere că România se confruntă cu un deficit excesiv.

Mureșan a adăugat că în acest context, obținerea unui portofoliu fără atribuții economice este un „eșec” și a criticat faptul că domenii esențiale pentru România, cum ar fi coeziunea, agricultura și investițiile, vor fi coordonate de alți comisari.

În replică, Dan Nica, europarlamentar din partea Partidului Social Democrat, a apărat decizia și importanța portofoliului obținut de România. Nica a subliniat că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când țara noastră are un vicepreședinte executiv în Comisia Europeană, o realizare considerată semnificativă.

El a acuzat că Mureșan a omis să menționeze importanța funcției de vicepreședinte executiv, care va gestiona un buget de aproximativ 235 de miliarde de euro, reprezentând 20% din totalul bugetului Uniunii Europene.

„Cât de disperat este Siegfried Mureşan? Pentru prima dată, România are un vicepreședinte executiv la nivelul Comisiei Europene. Roxana Mînzatu are în responsabilitate 20% din bugetul Uniunii Europene adică aproximativ 235 de miliarde de euro.

Răspunde de tot ce înseamnă locuri de munca și drepturi sociale, competențe pentru piața muncii, scheme de sprijin pentru copii, tineri dar și persoane vulnerabile.

Toate aceste lucruri reprezintă o mândrie pentru România dar nu și pentru Siegfried Mureșan. Oare de ce?”, se întreabă social-democratul.

Dan Nica a detaliat atribuțiile Roxanei Mînzatu, care va răspunde de domenii esențiale precum locuri de muncă, drepturi sociale, scheme de sprijin pentru copii, tineri și persoane vulnerabile, precum și competențe pentru piața muncii.

El a subliniat că acest portofoliu are un impact semnificativ asupra vieților oamenilor și contribuie în mod substanțial la politicile sociale și educaționale ale Uniunii Europene.