Doi polițiști ar fi agresat un minor. Adolescentul și mama lui au spus tot ce s-a întâmplat

Publicat: 18 sept. 2024, 07:21, de Corina Oprea, în Justitie , ? cititori
Doi polițiști ar fi agresat un minor. Adolescentul și mama lui au spus tot ce s-a întâmplat
Doi polițiști ar fi agresat un minor. Adolescentul și mama lui au spus tot ce s-a întâmplat

Doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș sunt acuzați că ar fi agresat un adolescent pe stradă, eveniment care a stârnit indignare după ce imagini cu tânărul, vizibil rănit și plin de sânge, au fost distribuite pe rețelele sociale.

Minor agresat de oamenii legii

În urma acuzațiilor, Biroul Control Intern a demarat o anchetă pentru a investiga posibila săvârșire a infracțiunii de purtare abuzivă. Polițiștii implicați au susținut, însă, că băiatul ar fi căzut accidental, în timp ce părinții acestuia afirmă că a fost bătut fără motiv, iar agenții au plecat fără a întocmi un proces verbal.

Incidentul ar fi avut loc în noaptea de joi spre vineri, când adolescentul, aflat pe o trecere de pietoni cu bicicleta, ar fi observat o autospecială de poliție și ar fi încercat să îi facă loc. Conform relatărilor sale, după ce a trecut pe trotuar, unul dintre agenți ar fi început să-l urmărească.

”Am auzit girofarul după mine, am trecut pe trotuar şi am gândit că fac loc pentru poliţişti să meargă pe treaba lui (…) dintr-o dată am auzit că fuge după mine poliţistul şi a sărit pe mine, am căzut amândoi, după aia m-a prins de gât. Eram imobilizat şi după aia a venit al doilea poliţist care a dat un pumn în ficat la mine (…)

Am întrebat poliţistul care mi-a dat un pumn că de ce am primit un pumn. El a răspuns că nu a dar un pumn şi când am căzut m-am lovit cu capul. După aia au cerut buletinul, i-am dat buletinul, au făcut o poză”, a povestit adolescentul pentru jurnaliştii de la punctul.ro.

Adolescentul a mai adăugat că, după lovitură, a întrebat polițistul de ce l-a bătut, dar acesta ar fi negat că l-a lovit, spunând că rana de la cap ar fi rezultatul unei căzături. Ulterior, polițiștii i-ar fi cerut buletinul, i-au făcut o poză și au plecat.

Mama tânărului a declarat că a fost contactată de fiul ei, care i-a spus să vină de urgență la fața locului, deoarece a fost bătut de polițiști. Ajunsă acolo, femeia a fost șocată de starea în care și-a găsit copilul, acoperit de sânge și vizibil rănit.

Ea a relatat că erau prezenți trei polițiști și două echipaje, dar aceștia susțineau că băiatul a căzut singur în timpul unei urmăriri, iar loviturile suferite erau cauzate de acea căzătură.

”Soţul a fost sunat de copilul meu să venim pentru că e bătut de poliţişti (…) Am coborât din maşină, erau trei poliţişti, două echipaje. Am pus întrebarea de ce arată copilul meu în halul ăsta. Ei au spus că copilul a căzut din cauză că ei au vrut să oprească şi el nu s-a oprit şi în timp ce a fugit a căzut şi din cauza asta arată aşa, plin de sânge.

Am întrebat de ce l-aţi lovit la ficat, au zis că nu ei au fost şi cum a căzut s-a lovit la cap şi sigur halucinează”, a povestit mama băiatului.

Femeia a criticat și faptul că polițiștii nu au solicitat intervenția unei ambulanțe, deși starea băiatului o impunea. În plus, aceștia ar fi susținut că motivul pentru care au încercat să-l oprească era faptul că tânărul mergea pe o roată.

Ulterior incidentului, tânărul a fost examinat de un medic legist, iar certificatul medico-legal emis arată că rănile suferite necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale. Printre leziunile constatate se numără o fractură la umărul stâng și escoriații faciale.

Ancheta în acest caz este în plină desfășurare, iar surse judiciare au declarat pentru News.ro că există diferențe majore între versiunea oferită de polițiști și cea a tânărului și a familiei sale.

De asemenea, aceleași surse au afirmat că documentele necesare după intervenția poliției au fost întocmite în conformitate cu reglementările interne și administrative, însă cercetările vor clarifica circumstanțele exacte ale incidentului și vor stabili responsabilitatea în acest caz.