Ministerul Sănătății: Concursul de rezidențiat nu se modifică

Publicat: 18 sept. 2024, 15:44, de Magda Marincovici, în Cariere , ? cititori
Ministerul Sănătății: Concursul de rezidențiat nu se modifică
rezidențiat Ministerul Sănătății Ministerul Educației

Ministerul Sănătății  informează că a dat curs opțiunii studenților de menținere a actualei forme de desfășurare a concursului de rezidențiat.

„În urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

De asemenea, în comunicatul Ministerului Sănătății se mai menţionează că se susţine prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni la 12 luni.

„Reprezentanţii studenţilor au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, se mai precizează în comunicat.