Un bărbat de 71 de ani a vândut droguri unei minore. Ce i-a cerut în schimb copilei l-a trimis direct în arest

Publicat: 18 sept. 2024, 08:43, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Un bărbat de 71 de ani a vândut droguri unei minore. Ce i-a cerut în schimb copilei l-a trimis direct în arest
Un bărbat de 71 de ani a vândut droguri unei minore. Ce i-a cerut în schimb copilei l-a trimis direct în arest

Un bărbat de 71 de ani din Bistrița-Năsăud a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc și implicare într-un caz grav de exploatare. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi distribuit droguri de tip „cristal” (substanțele 4-CMC și 2-CMC) unei minore de 15 ani, în schimbul unor servicii intime.

Faptele s-ar fi desfășurat între vara anului 2023 și mai 2024, perioadă în care bărbatul ar fi asigurat accesul fetei la droguri extrem de periculoase.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, anchetatorii au descoperit probe care întăresc acuzațiile, iar acestea au fost prezentate instanței.

După analizarea probelor, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a decis plasarea bărbatului în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost luată pe baza riscului social major pe care îl reprezintă astfel de activități și a gravității infracțiunilor de care este acuzat.

„La data de 16.09.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud au dispus reţinerea unui inculpat în vârstă de 71 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada cuprinsă între vara anului 2023 şi luna mai 2024, acesta a procurat şi oferit pentru consum droguri de mare risc sub formă de cristal (4-CMC şi 2-CMC) unei minore de 15 ani, în schimbul unor servicii sexuale”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud.

Ancheta a fost realizată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud.