Bătaie cu săbii și bâte între români, pe străzile Spaniei (Video)

Publicat: 18 sept. 2024, 15:02, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Bătaie cu săbii și bâte între români, pe străzile Spaniei (Video)
Foto: X

Pe bulevardul Vicente Ferris din Canals, una dintre cele mai importante artere ale orașului spaniol, luni seara a avut loc o bătaie ca-n filme între două familii înrudite. Opt persoane au fost rănite și alți patru participanți, dintre care unul minor, arestați. La scurt timp, acesta din urmă a fost eliberat.

Toți cei implicați în bătaie ar fi de naționalitate română, arată publicația spaniolă Las Provincias. Incidentul s-a petrecut la ora 19:00, în timp ce orașul era animat de festivitățile locale din septembrie.

În jur de treizeci de persoane au fost implicate în confruntare, majoritatea provenind din Benigànim. Ei au ajuns în oraș cu cinci vehicule. La bătaie au participat și localnici din Canals. În timpul altercației, membrii celor două familii au folosit pari, katane și cuțite. Numărul rănilor cauzate a reflectat pe deplin diversitatea armelor utilizate.

Echipa de Asistență Primară, sosită rapid la fața locului, a asistat victimele cu răni produse prin înjunghiere și contuzii. Trei dintre răniți au mers pe cont propriu la centrul de sănătate Canals, alți doi au fost transportați la spitalul Lluís Alcanyís din Xàtiva, iar încă doi au fost transferați la spitalul din Ontinyent.

La spitalul din Xàtiva, un bărbat de 42 de ani a fost internat cu un prognostic rezervat, în timp ce un alt bărbat de 35 de ani a fost externat după tratament. La Ontinyent, o femeie de 34 de ani și un bărbat de 43 de ani au fost tratați și externați ulterior.

Investigația asupra evenimentului este coordonată de Garda Civilă, care a analizat filmările surprinse de martorii luptei. Până acum, au fost identificate nouă persoane, dintre care cinci au fost arestate pentru revolte și vătămări corporale. Nu este exclus ca numărul arestărilor să crească în urma unei analize mai amănunțite a înregistrărilor video. Surse municipale confirmă că familia locală din Canals implicată în incident nu a mai participat anterior la alte altercații.