„Ciorna” viitoarei conduceri a Băncii Naționale

Publicat: 19 sept. 2024, 06:58, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ECONOMIE , ? cititori
„Ciorna” viitoarei conduceri a Băncii Naționale
Foto: puterea.ro

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să numească, în şedinţă comună, pentru un nou mandat plin, membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naționale a României. Consiliul de Administraţie al BNR este alcătuit din nouă membri numiţi de Parlament, pe o perioadă de cinci ani. Preşedintele Consiliului de Administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Surse politice au declarat, miercuri, că Mugur Isărescu va ocupa încă un mandat de guvernator al Băncii Naționale. În vârstă de 75 de ani, Isărescu este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume. El este guvernator al BNR din 1990, cu o întrerupere de un an, cât a fost prim-ministru.

Prim-viceguvernator va deveni, cel mai probabil, Leonardo Badea, susținut de PSD.

Florin Georgescu, tot cu sprijinul PSD, are prima șansă să ocupe funcția de viceguvernator. E probabil că și actualul consilier economic al președintelui Klaus Iohannis, Cosmin Marinescu, „va prinde” un post de viceguvernator, din partea PNL.

Ceilalți membri din Consiliul de Administraţie BNR, cu poziții neexecutive, ar urma să fie Csaba Balint, Cristian Popa, Nicolae Istudor, Dumitru Nancu și Horia Neamțu.