Suma de bani primită de absolvenții de nota 10. Ciolacu: Este un gest firesc de apreciere

Publicat: 18 sept. 2024, 15:33, de Mariana Olteanu, în SOCIAL , ? cititori
Suma de bani primită de absolvenții de nota 10. Ciolacu: Este un gest firesc de apreciere

Elevii care obțin media 10 la evaluarea națională și la examenul național de bacalaureat pot fi premiați. O astfel de hotărâre privind privind aprobarea acordării de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 se află pe ordinea de zi a Guvernului. 

Premierul țării, Marcel Ciolacu susține că „este un gest firesc de apreciere a performanței școlare, principiu pe care îl punem la baza sistemului public de educație, spune premierul Ciolacu”.

”Venim cu noi măsuri pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară. Acordăm, astfel, un stimulent financiar elevilor care au obținut nota 10 la examenele de absolvire ale învățământului gimnazial și liceal în acest an”, declară premierul.

Citește și: Elevii bucureșteni pot obține abonamentele de transport online

2000 de lei pentru elevii de nota 10

Actul normativ prevede ca valoarea totală a stimulentelor financiare să fie de 148.000 de lei, reprezentând 2000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională în sesiunea 2024.

Alți 400.000 de lei, vor merge către absolvenții de liceu, care au luat media 10 la bacalaureat. Absolvenții clasei a VIII-a cu 10 la evaluarea națională din acest an primesc câte 2000 de lei. Iar celor cu media 10 la bacalaureat le acordăm câte 5000 de lei.

Citește și: Părinții care pleacă în străinătate riscă amenzi usturătoare. La ce să fie atenți, documentul care nu trebuie să le lipsească