Incendiul din Parlament: Bărbatul acuzat de distrugere a aprins inițial tejgheaua unui bar din apropiere

Publicat: 18 sept. 2024, 17:10, de Cristian Matache, în Justitie , ? cititori
Incendiul din Parlament: Bărbatul acuzat de distrugere a aprins inițial tejgheaua unui bar din apropiere

Procurorii afirmă că bărbatul care a provocat marți incendiul ce a distrus un magazin de suveniruri în clădirea Parlamentului a început prin a aprinde tejgheaua unui bar din apropiere.

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunțat că a fost inițiată acțiunea penală împotriva lui Nicușor Ochiana, un bărbat de 56 de ani, fără antecedente penale, pentru infracțiunea de distrugere.

Anunțul oficial al procurorilor

„În data de 17.09.2024, în jurul orei 13,34, în timp ce se afla în incinta Palatului Parlamentului, a stropit cu un lichid inflamabil ce se afla într-o sticlă pe care o avea asupra sa tejgheaua barului din sala Constantin Brâncuşi aflată la nivelul subsol 2 al clădirii şi, cu ajutorul unei brichete, a aprins soluţia.

Apoi, inculpatul s-a deplasat la magazinul de suveniruri aflat în imediata proximitate unde, cu aceeaşi substanţă, a stropit mai multe obiecte pe care de asemenea le-a aprins cu bricheta.

Au fost produse exclusiv pagube materiale, însă a existat riscul ca focul să se propage şi să distrugă şi alte bunuri din clădire. Pentru lichidarea incendiului a fost nevoie de intervenţia pompierilor.”