Noi explozii în Liban! Trei morți și sute de răniți după detonarea dispozitivelor de comunicare VIDEO

Publicat: 18 sept. 2024, 20:29, de Cristian Matache, în Internațional , ? cititori
Noi explozii în Liban! Trei morți și sute de răniți după detonarea dispozitivelor de comunicare VIDEO

Beirut a fost scena unor explozii devastatoare miercuri după-amiază, la o zi după ce mii de pagere utilizate de luptătorii Hezbollah au fost detonate. Potrivit Reuters și altor surse de securitate din Liban, exploziile recente au implicat alte dispozitive de comunicare, provocând moartea a cel puțin trei persoane și rănirea a sute de altele.

Ministerul Sănătății din Liban a raportat că peste 100 de persoane au fost rănite în urma explozilor. Majoritatea răniților au fost afectați la nivelul stomacului și al mâinilor. Potrivit surselor de securitate, explozibilele care au detonat miercuri sunt de tip walkie-talkie și au fost achiziționate de Hezbollah în aceeași perioadă cu pagerele care au explodat marți.

Exploziile au avut loc în mai multe locuințe și vehicule, conform relatărilor din media locale. Un oficial de securitate a declarat pentru Reuters că stațiile radio portabile care au explodat sunt diferite de pagerele care au fost implicate în incidentul anterior. Aceste dispozitive au fost achiziționate de Hezbollah acum aproximativ cinci luni. Al Jazeera a identificat dispozitivele explodate ca fiind modelul Icom F82.

CNN a raportat că au fost înregistrate cel puțin 15 explozii în apropierea Beirutului și alte 15 în sudul Libanului. Deși numărul exact al stațiilor radio implicate în explozii nu este încă clar, CNN subliniază că acestea sunt mai puțin frecvente decât pagerele utilizate de luptătorii Hezbollah.

BBC a confirmat, de asemenea, că au avut loc mai multe explozii în Liban, inclusiv unele care implică pagere vechi. Deocamdată, nu a fost emis un bilanț oficial complet al incidentelor.