România, lovită de inundații, în rugăciunile papei Francisc

Publicat: 19 sept. 2024, 06:18, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
România, lovită de inundații, în rugăciunile papei Francisc
Papa Francisc inundații România rugăciuni

Papa Francisc se roagă pentru toți cei afectați de inundațiile care s-au abătut asupra Europei Centrale și de Est, inclusiv în  țara noastră.

”În aceste zile, ploi torențiale puternice au lovit Europa Centrală și de Est, provocând victime, persoane dispărute și pagube enorme” – a spus papa Francisc la finalul audienței generale, care,  în mod tradițional, se ține în fiecare săptămână, în ziua de miercuri.

”În special, în Austria, România, Cehia și Polonia, care trebuie să facă față tragicelor greutăți provocate de inundații„, a continuat pontiful, transmite Vatican news.

Papa a ținut să dea asigurări celor din apropierea sa că se roagă, în special pentru cei care și-au pierdut viața și pentru familiile lor.

Sfântul Părinte a mulțumit comunităților catolice locale și i-a încurajat  pe voluntarii în demersul lor pentru ajutorarea și alinarea suferințelor celor care au pierdut ființe dragi sau au rămas fără adăpost.

„Le mulțumesc comunităților catolice locale și încurajez și voluntarii pentru ajutorul și alinarea pe care le aduc”, a mai spus Sfântul Părinte.

În țara noastră, cei mai afectați au fost locuitorii din județele Galați și Vaslui. Bilanțul este tragic: șapte morți și sute de persoane care și-au pierdut bunurile și locuințele.

Din păcate, în prezent, este o alertă de viitură pe Dunăre, estimându-se că debitul fluviului se dublează.