Helmut Duckadam, de urgență la spital. A intrat în operație pe cord deschis

Publicat: 19 sept. 2024, 13:43, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Helmut Duckadam, de urgență la spital. A intrat în operație pe cord deschis
Helmut Duckadam, de urgență la spital. A intrat în operație pe cord deschis

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei București, trece printr-o nouă încercare de sănătate, după ce a ajuns în această dimineață la Spitalul Universitar pentru o operație pe cord deschis.

Helmut Duckadam, din nou la spital

Duckadam, cunoscut drept „Eroul de la Sevilla” pentru performanța sa istorică din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, se confruntă cu noi probleme cardiovasculare, care l-au forțat să suporte o intervenție chirurgicală la aortă.

Aceasta nu este prima oară când Helmut Duckadam se află pe masa de operație din cauza afecțiunilor cardiace. De-a lungul anilor, el a avut parte de mai multe intervenții chirurgicale, unele dintre ele extrem de complicate. În 2012, el a trecut printr-o experiență dificilă, când un cheag de sânge i-a blocat circulația în braț.

Inițial a fost operat de urgență la Constanța, dar problemele au persistat, ducând la o nouă intervenție chirurgicală complexă, menită să elimine un anevrism arterial și să monteze o proteză vasculară. Această intervenție a durat nu mai puțin de 9 ore, însă Duckadam a reușit atunci să se recupereze.

Problemele de sănătate ale fostului portar nu sunt recente. Prima alarmă a venit în 1986, chiar după ce a apărat cele patru penalty-uri care au adus Stelei trofeul european. De atunci, Duckadam s-a confruntat periodic cu dificultăți de sănătate, iar starea sa actuală este o continuare a acestor complicații.

E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt! Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric, a povestit Helmut Duckadam în trecut.