Unitatea SEAL care l-a ucis pe bin Laden se mută în România (Video)

Publicat: 19 sept. 2024, 18:54, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Unitatea SEAL care l-a ucis pe bin Laden se mută în România (Video)
Foto: thegatewaypundit.com

Pentagonul vrea să-și mărească forța de lovire la Marea Neagră și trimite la Mihail Kogălniceanu militari din celebrele Forțe navale pentru Operații Speciale (FOS) americane SEAL. Acestea au mai fost în România pe principii rotaționale, dar acum vorbim de o bază permanentă.

“Șeful Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA din Europa (SOCEUR) l-a informat pe șeful Statului Major al Apărarii cu privire la intenția fermă de creștere a numărului de militari dislocați în România, concomitent cu prepoziționarea unor produse militare, echipamente si materiale din înzestrarea United States Naval Special Warfare (US NSW), în scopul instruirii în comun și creșterii capacității de asigurare a unui răspuns adecvat la eventualele provocări de securitate din regiunea Mării Negre”, se arată într-o scrisoare trimisă de președintele Iohannis către Parlament. De fapt,în traducere, este vorba despre celebrele unități SEAL.

Comandoul SEAL care l-a ucis pe Ben Laden vine în România.

„Prezenţa contingentului american va contribui la întărirea poziţiei României în cadrul parteneriatului strategic cu SUA şi va permite armonizarea procedurilor de instruire şi identificarea de modalităţi concrete de cooperare privind interoperabilitatea structurilor de forţe pentru operaţii speciale din Armata României şi Statele Unite ale Americii”, se arată în scrisoarea lui Iohannis.

Navy Seal Team 6, unitatea de comando a marinei americane care l-a ucis pe Osama bin Laden în 2011, aparține acestor structuri.

Cei mai buni luptători din lume

Navy SEAL sunt, poate, cele mai bune forțe de operațiuni speciale din lume. Standardul competitiv la „înscriere” este de a înota 500 de metri în 10,30 minute, 79 de flotări, 79 de tracțiuni la bară fixă și o alergare de 2 kilometri în 10,20 minute. Asta doar pentru a intra.

Pregătirea pentru a deveni un membru SEAL constă în antrenamente subacvatice de bază și școala de sărituri cu parașuta. Apoi urmează încă 18 luni de pregătire înainte de a fi desfășurați în teatre de operații. Formarea ca SEAL este descrisă deseori ca fiind una brutală.

SEAL oferă capacități tactice extrem de specializate, extrem de provocatoare, inclusiv război cu acțiune directă, recunoaștere specială, contraterorism și chiar război electronic.

Navy SEAL au participat la Războiul Coreean, Războiul din Vietnam, misiuni în Somalia, Operațiunea Iraqi Freedom, Operațiunea Enduring Freedom și Operațiunea Inherent Resolve.