Șoșoacă, fără frâne: Dumnezeu e nevaccinat și pandemia pe care o pregătește ”Uie”

Publicat: 20 sept. 2024, 07:14, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Șoșoacă, fără frâne: Dumnezeu e nevaccinat și pandemia pe care o pregătește ”Uie”

Dacă am crezut vreodată că discursul public nu mai are unde să coboare, Diana Șoșoacă reușește mereu să ne demonstreze contrariul. Într-o recentă intervenție în Parlamentul European, europarlamentarul a declanșat un nou val de elucubrații, acuzând Uniunea Europeană că vrea să „inventeze” o altă pandemie, de această dată cu variola maimuței. Desigur, concluzia finală a fost, așa cum ne-a obișnuit, ridicol de dramatică: „Dumnezeu nu e vaccinat!”.

Un microfon, o cauză și… o nouă pandemie

Fiecare apariție publică a Dianei Șoșoacă pare să fie un nou episod dintr-un serial tragicomic. De data aceasta, în dezbaterea despre variola maimuței din Parlamentul European, Șoșoacă a lansat atacuri directe la adresa UE, acuzând că organizația ar încerca să provoace o nouă pandemie și să manipuleze opinia publică, așa cum „a făcut-o și cu Covid-ul”, despre care a susținut că „nu a existat niciodată”. Evident, toate aceste afirmații au fost urmate de retorica incendiară cu care ne-a obișnuit: dictatură sanitară, pașapoarte verzi naziste, uciderea bătrânilor și restricții religioase.

Dumnezeu, Djokovici și conspirațiile mondiale

Și pentru că nu putea lipsi componenta religioasă din acest cocktail de teorii ale conspirației, Șoșoacă a ținut să sublinieze că, din câte știe ea, „Dumnezeu nu e vaccinat”. O afirmație pe cât de absurdă, pe atât de greu de combătut (însă nu pentru că ar avea sens). Mai mult, a invocat exemplul lui Novak Djokovic, marele „erou” nevaccinat, care, prin refuzul său de a se imuniza, ar fi umilit sistemele sanitare mondiale și, desigur, a „salvat” creștinismul de sub amenințarea serului.

O dictatură sanitară imaginară…

De fiecare dată când Diana Șoșoacă vorbește despre pandemii, e ca și cum am intra într-un univers paralel, în care realitatea este pur și simplu reinterpretată după bunul plac. În universul ei, măsurile sanitare nu au fost niciodată despre protejarea populației, ci despre „dictatura sanitară” și „uciderea bătrânilor”. Italia? Un simplu experiment macabru, România? O groapă plină de saci negri în care morții „cer dreptate”. Și tot acest discurs bizar vine din partea unei persoane care ar trebui să reprezinte România la nivel european.

O cronică a delirului permanent

Dacă există vreun lucru constant în discursurile publice ale Dianei Șoșoacă, acesta este refuzul ei de a accepta realitatea. Pentru ea, pandemii reale devin „plandemii”, măsurile de sănătate publică devin conspirații mondiale, iar respectul pentru drepturile fundamentale este înlocuit de strigăte absurde despre dictatură.

Pe scurt, Diana Șoșoacă continuă să fie un one-woman show al extremismului politic, jonglând cu conspirații și teorii abracadabrante, în speranța că va ține în priză un public tot mai obosit de aberațiile sale.

Totuși, privind cifrele din sondajele electorale cât de cât credibile, observăm că Șoșo ar culege aproape a șasea parte din opțiunile românilor pentru Cotroceni… Tradus în numere, asta înseamnă în jur de 1 milion de voturi. Mai punem aici încă pe-atâta pentru Georgică. Ajungem la vreo 2 milioane de români care sunt dispuși să crediteze aceste maimuțe politice fără scrupule. Și vă întrebăm: cum vi se pare?