Cele mai bune zece spitale de oncologie din lume

Publicat: 20 sept. 2024, 06:13, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Cele mai bune zece spitale de oncologie din lume
spitale oncologie clasament Newsweek

Revista Newsweek prezintă noul său clasament al celor mai bune spitale  de oncologie din lume, primele două locuri fiind ocupate de două centre oncologie din Statele Unite.

Pentru serviciile de oncologie, un centru american se plasează pe primul loc. Este vorba despre Centrul de oncologie MD Anderson din Houston (Texas). Spitalul este considerat deja numărul 1 în Statele Unite pentru calitatea actului medical în oncologie, potrivitr anchetei  ”Best Hospitals”  2024-2025 al US News&World Report.

”De peste 80 de ani, MD Anderson este angajat în eliminarea cancerului din Texas, în toată țară și în toată lumea”, se precizează pe site-ul spitalului. Fiind o instituție de renume mondial, axată exclusiv pe îngrijirea pacienților afectați de cancer, pe cercetare, educație și prevenție, MD Anderson a dobândit recunoaștere și respect unanime”.

MD Anderson este urmat de un alt centru american de oncologie: Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York. Pe locul al treilea se află Samsung Medical Center din Seul, Coreea de Sud

Primul din Europa, pe locul al patrulea în acest clasament este ”Gustave Rousssy” din Paris, pentru al doilea an consecutiv.

Iată cele mai bune zece spitale de oncologie din lume, conform sondajului Newsweek:

  1. MD Anderson Cancer Center – Houston, SUA
  2. Memorial Sloan Kettering Cancer Center – New York, Statele Unite
  3. Samsung – Seul, Coreea de Sud
  4. Gustave Roussy – Villejuif, Franța
  5. Centrul Medical Asan – Seul, Coreea de Sud
  6. Clinica Mayo Rochester – Rochester, Statele Unite ale Americii
  7. The Royal Marsden London Hospital – Londra, Regatul Unit
  8. Spitalul Universitar Național din Seul – Seul, Coreea de Sud
  9. Institutul European de Oncologie – Milano, Italia
  10. Spitalul National Cancer Center – Tokyo, Japonia

Acest clasament este unul dintr-o serie. Este vorba despre spitalele din 12 domenii medicale diferite: top 300 de spitale pentru cardiologie și oncologie; top 250 pentru pediatrie; top 150 pentru chirurgie cardiacă, endocrinologie, gastroenterologie, ortopedie și pneumologie; top 125 pentru neurologie, neurochirurgie și urologie; și top 100 pentru obstetrică și ginecologie.

Clasamentele, publicate de revista Newsweek, realizate în colaborare cu Statista, sunt rezultatul recomandărilor a  zeci de mii de profesioniști din domeniul lor de expertiză, al datelor și opiniilor transmise de pacienți.