Traian Băsescu lansează critici dure: Dacă RO-ALERT ar fi funcţionat, cu certitudine ar fi murit mai puţini oameni

Publicat: 20 sept. 2024, 06:18, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Traian Băsescu lansează critici dure: Dacă RO-ALERT ar fi funcţionat, cu certitudine ar fi murit mai puţini oameni

Traian Băsescu aduce critici dure la adresa Guvernului României. Fostul președinte al României acuză autoritățile de incompetență în gestionarea crizei inundațiilor din Galați. Într-o postare pe rețelele sociale, Băsescu a subliniat faptul că sistemul RO-ALERT nu a fost utilizat pentru a avertiza populația, pe motiv că s-ar fi dorit evitarea panicii.

„Dacă RO-ALERT ar fi funcționat, cu siguranță ar fi murit mai puțini oameni și pagubele ar fi fost mult reduse”, a scris fostul președinte. Traian Băsescu a adăugat că o avertizare emisă în timp util ar fi permis oamenilor să își salveze bunurile și animalele și să se pună la adăpost.

Băsescu a criticat vehement „decizia neghioabă” a responsabililor și a subliniat că efectele lipsei de reacție sunt devastatoare: mii de case distruse și mii de oameni care trebuie să își reconstruiască viețile de la zero. El a încheiat întrebând retoric dacă cineva va răspunde pentru această incompetență guvernamentală, descriind situația drept o „viitură de incompetență”.

Citește și: Agricultorii au pierdut în inundații culturile de porumb și floarea soarelui nerecoltate și rapița și soia, recent însămânțate

Redăm intergal postarea realizată de Traian Băsescu 

RO-ALERT. Guvernul inundat de incompetenţă.
RO-ALERT, un sistem care nu a fost folosit la Galaţi pentru a nu panica oamenii.
Asta este explicaţia neghioabă a unui responsabil de funcţionarea sistemului RO-ALERT.
Dacă RO-ALERT ar fi funcţionat, cu certitudine ar fi murit mai puţini oameni, cu certitudine dezastrul cauzat de ape în gospodării ar fi fost mult mai mic.
Cu un mesaj RO-ALERT lansat în timp util, oamenii şi-ar fi salvat lucrurile din gospodărie urcându-le în podurile caselor, şi-ar fi pus în maşini bătrânii, vecinii bolnavi, actele, lucruri mărunte şi se refugiau în locuri mai sigure sau şi-ar fi dezlegat câinii şi îşi duceau animalele pe locuri mai ridicate.
Efectele neavertizării populaţiei inclusiv prin RO-ALERT le vedem.
Mii de case distruse, mii de oameni trebuie să-şi ia viaţa de la capăt.
Oare va răspunde cineva?
Acesta este un mesaj RO-ALERT pentru viitură de incompetenţă la guvern.