Melania Trump explică de ce a pozat nud. „Ar trebui să ne onorăm corpurile”

Publicat: 20 sept. 2024, 07:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Melania Trump explică de ce a pozat nud. „Ar trebui să ne onorăm corpurile”
Foto: IBTimes UK

Fosta primă doamnă a Americii, Melania Trump, a discutat recent despre cariera sa în industria modelling-ului, însoțind postarea cu nuduri celebre din istoria artei, precum celebra statuie David, realizată de Michelangelo, informează CNN.

„De ce stau cu mândrie în spatele muncii mele de model nud?”, întreabă fosta primă doamnă și soția candidatului republican la președinție Donald Trump, în vârstă de 54 de ani, în videoclipul postat pe X și Instagram.

„Întrebarea mai presantă este de ce mass-media a ales să analizeze celebrarea formei umane într-o ședință foto de modă?”

Trecând prin câteva exemple de figuri nud din picturi și sculpturi clasice, inclusiv lucrări ale lui Cezanne și Michelangelo, ea continuă: „Nu mai suntem capabili să apreciem frumusețea corpului uman? De-a lungul istoriei, maeștrii artiști au venerat forma umană, evocând emoții profunde și admirație. Ar trebui să ne onorăm corpurile și să îmbrățișăm tradiția atemporală de a folosi arta ca un mijloc puternic de exprimare personală,” a mai spus ea.

Viitoarea carte de memorii a fostei prime doamne, intitulată „Melania”, urmează să ajungă pe rafturi în octombrie, potrivit Skyhorse Publishing. Biroul ei a descris cartea ca fiind „o poveste puternică și inspirată a unei femei care și-a sculptat propria cale, a depășit adversitatea și a definit excelența personală”.

Istoria de modeling nud a Melaniei Trump a fost evidentiață în campania din 2016, când New York Post a publicat mai multe fotografii nud – care ar fi fost făcute în 1995 și au apărut într-o revistă franceză pentru bărbați, care acum nu mai apare – și care nu fuseseră publicate anterior online.

La acea vreme, Donald Trump a declarat ziarului că fotografiile au fost făcute pentru o revistă europeană înainte ca cei doi să se cunoască și că „astfel de fotografii sunt foarte la modă și comune”.

Originară din Novo Mesto, Slovenia, Melania a început modelingul la vârsta de 16 ani în Paris și Milano. Acolo l-a cunoscut pe omul de afaceri Paolo Zampolli, care a adus-o prima dată la New York în 1996 și a prezentat-o viitorului ei soț, Donald Trump, doi ani mai târziu.

Trump a angajat-o la agenția sa, Trump Model Management în 1999, în timp ce se întâlneau și, în 2000, a apărut goală în revista britanică GQ, pozând la bordul avionului privat al magnatului imobiliar de lux. Fotografiile au fost realizate de Antoine Verglas, care a declarat pentru ABC News, în timpul campaniei prezidențiale din 2016, că a respins oferte în valoare de „zeci de mii de dolari” pentru licențierea imaginilor sale către alte reviste. El a spus că modelul a insistat să nu existe „nuditate completă” în fotografii și și-a amintit: „Melania era o persoană foarte rezervată. Cu siguranță nu era o persoană pe care să o vezi în cluburi de noapte sau ieșind mult în oraș. Destul de cu picioarele pe pământ, foarte drăguță, foarte caldă”.

La un an după publicarea acelei ședinte foto, fosta primă doamnă a obținut rezidență legala în Statele Unite, primind o carte verde în cadrul programului de elită EB-1, a relatat The Washington Post.