Rareș Bogdan, adevărul despre modificarea Legii Electorale: Este pură ficțiune!

Publicat: 20 sept. 2024, 09:16, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan, adevărul despre modificarea Legii Electorale: Este pură ficțiune!
Rareș Bogdan, adevărul despre modificarea Legii Electorale: Este pură ficțiune!

Rareș Bogdan a adus clarificări importante privind situația modificării Legii Electorale, negând vehement existența unei inițiative de emitere a unei Ordonanțe de Urgență (OUG) pentru a facilita o eventuală candidatură a președintelui Klaus Iohannis pe listele PNL.

Rareș Bogdan face lumină

Acesta a subliniat că în cadrul Partidului Național Liberal (PNL) nu s-a discutat și nimeni nu a solicitat premierului adoptarea unei asemenea măsuri.

Mai mult, Rareș Bogdan a explicat că PNL a acționat în mod transparent prin depunerea unui amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, inițiativă susținută de liderii celor două Camere ale Parlamentului.

Acest amendament vizează modificarea Legii 208/2015, mai exact articolul 5, alineatul 2, astfel încât Președintele să poată candida pe listele unui partid politic în ultimele trei luni de mandat.

„Nu s-a pus problema unui OUG de modificare a Legii Electorale. Nimeni din PNL nu a solicitat premierului sa dea Ordonanța de Urgență astfel încât Președintele Klaus Iohannis să poată candida independent pe listele PNL.

PNL a depus prin liderii celor două Camere ale Parlamentului un amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului care să-i permită Șefului Statului să candideze pe listele unui partid politic în ultimele 3 luni de mandat.

Este vorba de un amendament care ar urma să modifice Legea 208/2015 prin care s-ar modifica art.5, alin.2 din această lege”, transmite prim-vicepreşedintele PNL.

În ceea ce privește informațiile apărute în spațiul public, citând surse din Partidul Social Democrat (PSD), Rareș Bogdan le-a calificat drept „ficțiune”, menționând că scopul lor este de a-l portretiza pe actualul premier ca un erou în fața respectării legii, făcând o paralelă simbolică cu „eroul de la Termopile”.

El a punctat că astfel de „jocuri de imagine” nu sunt o noutate în politica românească, și că, cel mai probabil, nu vor fi ultimele de acest fel.

Totuși, Rareș Bogdan a insistat că PNL nu a cerut modificarea Legii Electorale prin OUG și că partidul său este dedicat respectării legii, în toate formele sale. Având în vedere că legea propusă este una organică, aceasta va trebui modificată printr-o majoritate calificată în Camera Deputaților, iar Rareș Bogdan s-a arătat încrezător că toți cei care astăzi pozează în „eroi ai respectării legii” vor susține amendamentul propus.

Cu fermitate, acesta a afirmat că nu există nici cea mai mică îndoială că legea va fi adoptată și că PNL nu va abandona pe nimeni, promițând că partidul va acționa cu responsabilitate și integritate. Bogdan a subliniat că partidul său își respectă liderii atât la nivel de partid, cât și de stat, și că privirea lor este orientată către viitor, folosind experiențele trecute pentru a obține succesul de mâine.

„Sunt absolut convins că toți cei care astăzi încearcă să fie „eroii respectării legii”, vor vota. Nu am nici cea mai mică îndoială că legea va trece.

Nù lăsăm pe nimeni în urmă. Nu uităm. Avem caracter. Știm ce avem de făcut . Șocul de ieri și de astăzi se va transforma în izbânda de mâine. Folosim experiența. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor”, a conchis oficialul.