Marcel Ciolacu, încrezător într-o viitoare coaliție: Sunt ferm convins că niciun partid nu va face 50%

Publicat: 20 sept. 2024, 14:34, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, încrezător într-o viitoare coaliție: Sunt ferm convins că niciun partid nu va face 50%
Marcel Ciolacu, încrezător într-o viitoare coaliție: Sunt ferm convins că niciun partid nu va face 50%

Marcel Ciolacu este de părere că următoarea guvernare a României va fi aproape sigur asigurată de o coaliție de partide. Într-o declarație recentă, acesta a evidențiat faptul că românii vor avea un rol crucial în determinarea viitorului prim-ministru și că votul lor va contura structura guvernării următorilor ani.

Ciolacu, mărturisiri controversate

Premierul consideră că România se află în fața unei perioade de dezvoltare economică și creștere semnificativă, subliniind că următorii patru ani vor fi deosebit de importanți pentru țară.

El este convins că niciun partid politic nu va reuși să obțină o majoritate absolută de 50% în alegeri, ceea ce va face necesară formarea unei coaliții de guvernare. Liderul PSD a menționat că acest scenariu va depinde, în mare măsură, de decizia electoratului.

În cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, Ciolacu a subliniat că intenționează să ofere mandatul de premier partidului care face parte din coaliția cu PSD.

”Oameni buni, românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. Eu unul consider că următorii cel puțin 4 ani pentru România vor fi cei mai importanți ani, va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și în economie.

Sunt ferm convins că niciun partid nu va face 50% și atunci va fi nevoie de o coaliție de guvernare. Vom vedea ce vor decide românii.

Am zis foarte clar ca dacă românii vor decide să fiu președintele României, am spus că este corect ca celălalt partid să dea premierul.”, a explicat Marcel Ciolacu.

Tot astăzi, premierul a făcut o scurtă plimbare prin Oradea, un oraș pe care l-a descris drept unul dintre polii importanți de dezvoltare ai României.

Profitând de o jumătate de oră liberă, liderul PSD a menționat că s-a bucurat de frumusețea orașului și a apreciat căldura cu care a fost primit de către locuitori. El le-a mulțumit orădenilor pentru gândurile bune, subliniind că orașul are un farmec aparte.

Ciolacu a scos în evidență faptul că Oradea este o destinație care merită vizitată, nu doar pentru peisajul urban și ospitalitatea oamenilor, ci și pentru modul în care autoritățile locale au reușit să utilizeze eficient fondurile europene pentru dezvoltare.

Investițiile masive se reflectă în transformarea orașului într-un loc modern și prosper, care devine tot mai atractiv, atât pentru turiști, cât și pentru locuitori.

În timpul scurtei sale plimbări, Ciolacu a avut și ocazia să se bucure de o a doua cafea, răsfoind un ziar „ca pe vremuri”, un gest ce pare să fi adus o notă de nostalgie.