Ziua mondială fără mașini. 1.000 de trotinete sunt la dispoziția publicului, de la Bolt

Publicat: 22 sept. 2024, 06:21, de George Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
Ziua mondială fără mașini. 1.000 de trotinete sunt la dispoziția publicului, de la Bolt

Bolt, cel mai mare operator de micromobilitate din Europa, va pune la dispoziția publicului 1.000 de trotinete electrice la nivel național, pentru a fi utilizate gratuit, cu ocazia ,,Zilei mondiale fără mașini”, care se marchează duminică, 22 septembrie.  

Această inițiativă se aliniază la misiunea Bolt, aceea de a transforma centrele urbane în orașe mai prietenoase cu oamenii. Toți utilizatorii care au un profil activ în aplicația Bolt se pot bucura de călătorii gratuite, de maximum 60 de minute, cu una dintre cele 1.000 de trotinete electrice, între orele 09:00 – 21:00. Prețul va fi redus automat la zero lei pentru fiecare client care identifică una dintre cele 1.000 de trotinete disponibile, pe durata zilei de 22 septembrie, arată un comunicat al operatorului de transport, remis, vineri, redacției.

„La Bolt, misiunea noastră este de a face orașele mai prietenoase cu oamenii, prin reducerea dependenței de mașinile private. Oferim alternative de mobilitate partajată, care au rolul de a înlocui deplasările zilnice cu mașina, rezultatul fiind o mai bună utilizare a spațiului public comun. Astfel, cu cât ajungem mai rar cu vehiculul personal în centru, cu atât mai puține locuri de parcare vor fi necesare și, prin urmare, mult spațiu pe care îl ocupă acum mașinile parcate va fi eliberat, pentru ca oamenii să se poată bucura de el. Sperăm să vedem mai multe parcuri și locuri de joacă construite în loc de parcări și piste pentru biciclete în locul drumurilor cu mai multe benzi”, arată Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România.

În România, trotinetele Bolt sunt prezente în 12 orașe la nivel național. Poziția celor 1000 de trotinete disponibile gratuit în toate aceste localități nu va fi marcată în aplicație, făcând cu atât mai palpitantă provocarea pentru utilizatori, de a descoperi și a se bucura de călătoriile gratuite.

Săptămâna Europeană a Mobilității are loc în perioada 16-22 septembrie, timp în care oamenii sunt încurajați să folosească transportul public, bicicletele, trotinetele sau alte opțiuni de transport nepoluante, pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la mobilitatea urbană durabilă.

Bolt este aplicația europeană care și-a propus să redea orașele oamenilor, nu mașinilor.

Bolt are peste 200 de milioane de utilizatori în peste 50 de țări și peste 600 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, compania activând în peste 25 de orașe, extinzându-și continuu oferta de servicii și acoperirea națională.