Mercedes Benz, pe urmele Volkswagen! Acțiunile Mercedes au avut cea mai proastă zi din ultimele 15 luni

Publicat: 20 sept. 2024, 17:33, de Ady Ivașcu, în Auto , ? cititori
Mercedes Benz, pe urmele Volkswagen! Acțiunile Mercedes au avut cea mai proastă zi din ultimele 15 luni
Acțiunile Mercedes au avut cea mai proastă zi din ultimele 15 luni

Previziunile pentru anul financiar 2024 ale producătorului de automobile premium Mercedes Benz s-au înrăutăţit, problemele de pe piaţa din China lovind dur afacerile gigantului german.

Acțiunile Mercedes au avut cea mai proastă zi din ultimele 15 luni

Acțiunile europene au scăzut vineri, după o creștere în sesiunea precedentă stimulată de reducerea exagerată a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, în timp ce acțiunile Mercedes au avut cea mai proastă zi din ultimele 15 luni, după ce producătorul auto și-a redus perspectivele de profit de bază, scriu agenţiile Reuters şi dpa.

Acțiunile din sectorul auto au condus pierderile sectoriale cu o scădere de 2,9%, afectate de o scădere de 7,6% a Mercedes-Benz.

Producătorul auto și-a redus marja de profit pe întregul an pentru a doua oară în mai puțin de două luni, în timp ce volumul total al vânzărilor a scăzut în China.

Mercedes a tras în jos și indicele de referință al Bursei din Frankfurt, care a scăzut cu 0,8%.

Compania germană se aşteaptă acum ca profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) să fie semnificativ sub nivelul din anul precedent, după ce anterior anticipa un uşor declin.

Încetinirea Chinei, a doua economie mondială şi cea mai mare piaţă auto din lume, afectează vânzările auto în ansamblu, inclusiv pe segmentul maşinilor de lux, a avertizat Mercedes-Benz.

Criza imobiliară şi încetinirea economiei chineze au afectat sever cererea, inclusiv pentru automobile, ceea ce afectează rezultatele multor companii germane, nu doar Mercedes ci şi Volkswagen, Porsche şi BMW.

Vânzările Mercedes din din semestrul doi ar urma să fie în linie cu cele din primele şase luni, dar sub nivelul previzionat anterior.

Mercedes Benz înrăutăţeşte previziunile pentru anul financiar 2024. La divizia Mercedes-Benz Cars, rentabilitatea ajustată a vânzărilor ar urma să se situeze între 7,5% şi 8,5%, după ce anterior compania estima un nivel între 10% şi 11%.

La divizia de camionete şi la cea de mobilitate, rentabilitatea ajustată a vânzărilor ar urma să menţină între 14% şi 15%, şi, respectiv, între 8,5% şi 9,5%.

Şi fluxul de numerar al operaţiunilor industriale la grupul Mercedes-Benz ar urma să fie semnificativ sub nivelul de anul trecut, după ce anterior compania anticipa doar un uşor declin.