Ciolacu transformă politica în artă culinară: De la covrigii din Craiova la prăjiturile din Suceava!
Premierul Marcel Ciolacu și-a început periplul electoral prin țară, la o zi după ce și-a anunțat candidatura la președinția României. Președintele PSD a luat la pas marile orașe, unde a vizitat câte un obiectiv important, fie o fabrică mare, fie un șantier, dar a punctat și la capitolul imagine. Pe parte culinară.
Marcel Ciolacu, în „campanie culinară“. Imediat ce a fost validat de partid drept candidat la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a și început campania electorală. La o zi după validarea candidaturii sale (27 august), premierul a vizitat-o pe Olguța Vasilescu, la Craiova, cu care a mers în vizită la Softronic, producător privat de material rulant.
S-au plimbat însă și printr-un parc din centrul orașului, iar premierul s-a așezat tacticos la coadă, la o cunoscută simigerie, de unde și-a cumpărat doi covrigi cu mac. „Ăștia nu sunt ca la Buzău, ăștia sunt cu mac“, spunea Ciolacu într-un dialog filmat cu Olguța Vasilescu. A plătit folosind telefonul mobil, după care s-a așezat pe o bancă și a savurat covrigii.
De la covrigi, la cozonac
Mult mai bine a mâncat însă la Suceava. A făcut pasul de la covrigi la cozonac. Aflat în vizită în nordul Moldovei, Marcel Ciolacu și-a servit cafeaua de dimineață la o terasă din zona centrală a municipiului Suceava, însoțit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și de preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Gheorghe Şoldan.
Cafeaua a fost „asortată“ cu cele mai cunoscute preparate bucovinene: prăjituri poale în brâu, cozonac și pandispan cu vișine. „Asta păţeşti când ieşi la o cafea în Suceava! Începi de dimineaţă cu poale-n brâu, cozonac şi pandişpan cu vişine!“, susținea preşedintele PSD, într-o postare pe Facebook. La Suceava, premierul mersese să viziteze fabrica de mezeluri Carpatis, cel mai mare producător de preparate din carne cu specific bucovinean.
Marcel Ciolacu, în „campanie culinară“. La Sibiu a mâncat cu studenții de la Academia Forțelor Terestre
Sătul poate de covrigi și cozonac, premierul Ciolacu a mâncat și o masă caldă. A făcut-o la Sibiu, în orașul lui Klaus Iohannis. Aici s-a întâlnit cu studenții de la Academia Forțelor Terestre, cu care a luat și masa. „A fost o plăcere să iau masa astăzi cu studenții Academiei Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu. E drept, nu am mâncat fasole verde teci, dar a fost foarte, foarte bun“, a ținut Marcel Ciolacu să specifice, pe Facebook.
Următoarea oprire a fost Oradea, unde a vizitat fabrica Nokian Tyres. A ales să mai facă și o baie de mulțime și a ieșit la plimbare prin orașul condus de PNL. De data asta, doar la o cafea, dar și-a cumpărat și un ziar.
„Am profitat de jumătatea de oră liberă și m-am plimbat prin acest oraș superb. Le mulțumesc orădenilor pentru gândurile bune și căldura cu care m-au primit! Unul dintre polurile mari de dezvoltare a României, Oradea este o destinație care merită vizitată! Este un loc în care se văd investițiile masive din fonduri europene prin implicarea autorităților locale. P.S. Am băut a doua cafea a zilei și m-am bucurat să răsfoiesc un ziar «ca pe vremuri“. Nu vă spun titlurile, ca să nu generez alte subiecte de presă“, a încercat Ciolacu să facă o glumă.
La starea sa de pe Facebook, la postarea făcută vineri, se menționa că „se simte în formă, la Oradea“. Are nevoie de formă bună, pentru că se anunță o campanie electorală aprigă.
Citește și: Marcel Ciolacu, încrezător într-o viitoare coaliție: Sunt ferm convins că niciun partid nu va face 50%