Noi interceptări în cazul Alfred Bulai: Discuții îngrijorătoare și planuri de contracarare a victimelor

Publicat: 23 sept. 2024, 08:15, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
Noi interceptări în cazul Alfred Bulai: Discuții îngrijorătoare și planuri de contracarare a victimelor
Sursa Inquam/ Cosmin Enache

Noi informații au ieșit la iveală în cazul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, arestat preventiv pentru agresiuni sexuale asupra studenților. Interceptările recente dezvăluie conversații între Bulai și asistenta sa, Ioana Benga, în care discută despre un plan de contracarare a mărturiilor victimelor.

Alfred Bulai a fost reținut pe 5 septembrie, fiind acuzat de abuzuri sexuale și folosirea abuzivă a funcției. Ulterior, instanța a decis să-l plaseze în arest la domiciliu pentru o perioadă de 23 de zile, începând cu 12 septembrie, după ce acesta a contestat inițial decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Conversațiile interceptate dezvăluie o preocupare evidentă din partea lui Bulai cu privire la numărul victimelor. „Am fost curios, știi? Că-s șase oameni…”, afirmă el, în timp ce asistenta sa, Benga, îi răspunde: „Eu știu, dar… ce declară?” Bulai continuă: „Sunt șase care și-au dat numele. Și mai sunt… M, că știu scena cu… ăă… de la curs… Ăă… a fost G!” Benga confirmă: „Aaa, este G, N…”, iar Bulai completează: „Că N. a fost asistent.” Asistenta menționează și un alt nume: „N. este băiatul fără nume din anul III.”

Într-un alt moment, Bulai se arată surprins de reacția unei studente: „Bă, dă-mă-n pana mea, m-a hărțuit angajatul?! Că ăla m-a pupat când a intrat pe la mine.”

Bulai pare să se distanțeze de acuzațiile grave, comparându-se cu un personaj din romanul lui Marin Preda, „Cel mai iubit dintre pământeni”: „Sunt ca Petrini în Cel mai iubit dintre pământeni. Știi? Că după ce a ieșit din pușcărie, toți au zis că nu-l găseau… și când s-a schimbat lumea, știi, au zis: ‘Bă, dar n-ai dat și tu un semn de viață!’”

Această atitudine amuzată în fața acuzațiilor grave stârnește indignare, având în vedere natura faptelor de care este acuzat. Interceptările sugerează o strategie de manipulare a opiniei publice și de intimidare a victimelor, ceea ce ridică întrebări serioase despre responsabilitatea morală și profesională a celor care dețin funcții de putere în mediul academic.