Concedieri în serie, la General Motors

Publicat: 23 sept. 2024, 08:24, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Concedieri în serie, la General Motors
General Motors Kansas concedieri recalificare

General Motors a anunțat concedierea temporară a 1.695 de angajați la uzina Fairfax Assembly din Kansas. În notificarea companiei se precizează că această măsură este legată de necesitatea ajustării și recalificării angajaților, transmite Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al General Motors (GM), disponibilizarea se va efectua în două etape: prima etapă începe la 18 noiembrie și afectează temporar 686 de lucrători cu normă întreagă și eliberarea a 250 de angajați temporar. A doua etapă, debutează pe 12 ianuarie anul viitor și constă în disponibilizarea temporară a 759 de angajați cu normă întreagă.

De altfel, în luna mai, GM transmitea că va întrerupe producţia Cadillac XT4 după ianuarie 2025 în Kansas, ceea ce va duce la concedieri ale angajaţilor din producţie până la reluarea producţiei la sfârşitul anului 2025, atât pentru Bolt EV, cât şi XT4, pe aceeaşi linie de asamblare.

”Aşa cum a anunţat anterior în mai, GM investeşte aproximativ 390 de milioane de dolari în uzina noastră de asamblare Fairfax pentru a adăuga producţia noului Chevrolet Bolt EV”, a declarat purtătorul de cuvânt al GM într-o declaraţie pentru Reuters, transmisă prin e-mail, la sfârșitul săptămânii trecute.

Aceste concedieri se adaugă celor  din luna august, când compania a mai disponibilizat peste 1.000 de angajați din unitățile sale de software și servicii din alte zone geografice.

GM este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de vechicule din lume, cu operațiuni pe șase continente.