„Este greu de suportat”: Primele mărturii ale vatmanului implicat în accidentul soldat cu moartea unui angajat SPP

Publicat: 23 sept. 2024, 07:40, de Cristian Matache, în ACTUALITATE , ? cititori
„Este greu de suportat”: Primele mărturii ale vatmanului implicat în accidentul soldat cu moartea unui angajat SPP

Pe 19 septembrie, un accident devastator pe Șoseaua Progresului din Capitală a dus la pierderea unei vieți, marcând profund nu doar familia victimei, ci și pe vatmanul implicat, Cătălin Purendea.

La 30 de ani, Cătălin se confruntă acum cu o situație copleșitoare, după ce tramvaiul pe care îl conducea a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un angajat al Serviciului de Protecție și Pază (SPP). În urma impactului, bărbatul aflat la volanul mașinii a fost prins între tramvai și un stâlp, iar intervenția pompierilor a fost insuficientă pentru a salva o viață.

Conform declarațiilor inițiale, Cătălin Purendea a fost testat cu aparatul Drugtest, care a sugerat că acesta s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive. Totuși, analizele ulterioare au arătat că vatmanul nu consumase droguri, ci luase paracetamol, medicament care a fost confundat cu amfetamina de către aparat. „Sunt curat, nu sunt consumator. Eu nu suport oamenii care consumă, nu suport drogurile, pentru că știu ce efecte devastatoare au”, a declarat Cătălin pentru Observator News, subliniind faptul că situația a fost cu atât mai stresantă cu cât el știa că nu a făcut nimic greșit.

Cătălin a descris clipele dramatice prin care a trecut după accident, spunând că se află într-o perioadă extrem de grea. „Nu am mai dormit de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Mama, de când a aflat, plânge neîncetat. Nu pot să o calmez, e distrusă”, a mărturisit el, cu glasul tremurând de emoție. Impactul nu a fost doar asupra lui, ci și asupra întregii sale familii, care trăiește cu teama și durerea de a fi implicată într-un astfel de incident tragic.

Reconstituind evenimentele, Cătălin a explicat că a încercat din răsputeri să evite accidentul, dar că autoturismul angajatului SPP a schimbat brusc direcția, făcând coliziunea inevitabilă. „Am făcut tot ce am putut pentru a evita impactul, dar din păcate, nu am reușit. Vă dați seama, este greu să conștientizezi că a murit un om din cauza unei întâmplări nefericite”, a adăugat el, cu o voce plină de regret.

Tragedia a fost amplificată de faptul că victima, un bărbat respectat, era soțul unei femei care a fost implicată recent într-un incident violent la Palatul Parlamentului, unde a fost stropită cu benzină. Această legătură a adus și mai multă durere în sufletele celor care au fost afectați de această întâmplare.

Cătălin Purendea a recunoscut că va avea nevoie de terapie pentru a depăși trauma provocată de acest accident. „În viața mea nu am crezut că se va întâmpla așa ceva. Eu sunt un om sensibil și, mai ales, când știi că a murit un om, este extrem de greu să trăiești cu asta. Sentimentul de vinovăție și de tristețe mă apasă”, a spus el.