Preotul Drug, trimis în judecată pentru amenințări cu moartea la adresa unui jurnalist

Publicat: 23 sept. 2024, 10:58, de Cristian Matache, în Justitie , ? cititori
Preotul Drug, trimis în judecată pentru amenințări cu moartea la adresa unui jurnalist

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au finalizat cercetările într-un caz care implică amenințări cu moartea adresate unui jurnalist. Un preot și un paramedic au fost trimiși în judecată, la mai puțin de un an de la comiterea faptelor, marcând un proces rapid și riguros al autorităților.

Incidentul a avut loc în urma publicării unui articol în Ziarul Clujean și Info Huedin, care relata despre un elev al Colegiului Teologic Ortodox Cluj-Napoca acuzat de tâlhărie. După publicarea acestui material, redactorul a început să primească amenințări telefonice din partea unor indivizi necunoscuți.

Într-o noapte din octombrie 2023, jurnalistul a fost contactat de un bărbat care se prezenta ca fiind din Republica Moldova, afirmând că se află la Cluj-Napoca împreună cu un grup de șase „moldoveni” veniți „special” pentru el. În cadrul conversației, acesta a trimis o imagine cu un cuțit și o amenințare directă: „În gât ți-l bag.”

Jurnalistul a sesizat imediat poliția, care a demarat o investigație ce a condus la identificarea autorilor. Procurorii au obținut mandate de interceptare pentru a aduna dovezi suplimentare.

Conform documentelor din dosar, preotul Grecu Gabriel Drug, tatăl tânărului acuzat de tâlhărie, și Gigi Petrea, paramedic la un spital din Londra, sunt acuzați de amenințare și instigare. Ancheta a relevat că preotul a îndemnat paramedicul să facă amenințări cu moartea, cei doi fiind sub influența alcoolului în momentul comiterii faptelor.

Reacția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului nu a întârziat să apară, aceasta anunțând că a demarat o cercetare disciplinară împotriva preotului, care riscă inclusiv caterisirea.