Gigi Becali s-a înscris în AUR: Politica, ultimul teren de joacă!

Publicat: 23 sept. 2024, 12:56, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Gigi Becali s-a înscris în AUR: Politica, ultimul teren de joacă!

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a anunțat că s-a alăturat partidului AUR, condus de George Simion, și va candida pentru un loc de deputat la alegerile parlamentare. Într-o declarație oferită pentru Fanatik, Becali a afirmat: „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților.”

Anunțul a venit în contextul unei vizite a lui George Simion în localitatea Pechea, afectată grav de inundații, unde a transmis că echipa sa a suspendat campania electorală pentru a ajuta sinistrații. Becali a fost alături de Simion, subliniind angajamentul său față de comunitate.

Interesul lui Gigi Becali pentru politică nu este o noutate. El a avut contacte anterioare cu diverse partide, fiind europarlamentar între 2009 și 2012 pe listele Partidului România Mare și deputat pentru o scurtă perioadă în 2013 pe listele PNL.

De asemenea, Becali a fost în centrul atenției pentru trecutul său juridic, fiind condamnat în trecut în mai multe dosare, dar a fost eliberat din închisoare în aprilie 2016. Relațiile sale cu partidele politice au fost, de asemenea, subliniate de o întâlnire recentă cu George Simion și Mihail Neamțu, când a discutat despre sprijinul financiar pentru campaniile electorale.