Licitație record în Craiova: Peste 50 de firme doresc să construiască Spitalul de Oncologie Pediatrică
Regiunea Oltenia va beneficia în următorii ani de un Spital de Oncologie Pediatrică, singurul din această zonă a țării. Centrul de Pediatrie și Oncologie Pediatrică ar costa circa 27 de milioane de euro și va fi edificat în curtea celui mai mare spital monobloc din România.
Unde se va construi un Spital de Oncologie Pediatrică? Chiar în curtea Spitalului Județean de Urgență din Craiova, pe un teren de 72.281 mp aflat în administrarea unității medicale și situat în spatele clădirii nou renovate în care funcționează clinicile de oncologie și dermatologie.
Licitația pentru serviciile de elaborare a documentației tehnico-economice la stadiul PT + DDE, asistență tehnică din partea proiectantului, execuție lucrări și furnizare dotări în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității de depistare, diagnosticare, tratare a pacienților în oncologia pediatrică din județul Dolj – Centru de Pediatrie și Oncologie Pediatrică“ a fost lansată în urmă cu două luni, iar ofertele au fost deschise după data limită de 11 septembrie. Când beneficiarul, Consiliul Județean Dolj, a avut parte de o mare surpriză. La licitație s-au prezentat nu mai puțin de 58 de firme, record absolut în materie de achiziții publice la nivel de județ.
Valoarea estimată a investiției, potrivit anunțului de participare la licitație, este de 112.909.739,63 lei fără TVA, adică 134,3 milioane de lei cu TVA (27 de milioane de euro). Cu toate că sursa de finanțare nu a fost accesată, deci nu există încă bani pentru construirea Spitalului de Oncopediatrie, firmele au dat năvală.
Licitația se află în derulare cu clauză suspensivă (încheiere contractului se poate realiza numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare). Banii ar urma să vină din PNRR, prin Programul Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate.
În ce oraș din România se va construi un Spital de Oncologie Pediatrică. Ce firme se bat pentru obținerea contractului
Spitalul de Oncologie Pediatrică va avea un regim de înălțime D+P+5 și ar fi prima unitate de acest fel din Oltenia. Centrul medical va asigura servicii de ambulatoriu, spitalizare, servicii de diagnostic, tratament și servicii de învățământ și cercetare în pediatrie și oncologie pediatrică. La licitație s-au înscris cinci asocieri de firme, însă fiecare a venit în spate cu foarte mulți subcontractanți. În total, cu tot cu societățile parte din asociere, s-au adunat la licitație nu mai puțin de 58 de antreprenori.
Este vorba de: Asocierea SSAB-AG (lider) – BPM – Tehnologica – UNITH2B (cu alți 7 subcontractanți); Asocierea Construcții Erbașu (lider) – UTI Cconstruction and Facility Management – Supermedical (cu alți 9 subcontractanți); Asocierea Synergy Construct (lider) – Vivas Internațional – Yda Inșaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi (cu alți 8 subcontractanți); Asocierea Bugaru Trans (lider) – Bogen Engineering – Termomont Doo Beograd (cu alți 5 subcontractanți); Asocierea Hidro Salt B 92 (lider) – ABB Medtec – MTE Yapi Ticaret – Cubicon Invest – Consola Grup Construct – Mansart Corporate – Omega Medical (cu alți 9 subcontractanți). CJ Dolj are timp berechet să analizeze ofertele, termenul limită pentru evaluarea tehnică și financiară fiind 2 martie 2025.
Cum va arăta noua unitate medicală din Bănie
Clădirea Centrului de Pediatrie și Oncologie Pediatrică va avea cinci etaje și o suprafață desfășurată de 6.400 mp, suprafața totală construită fiind de 16.198 mp. La demisol imobilul este prevăzut cu spații de așteptare, spații pentru radiologie și imagistică medicală, vestiare pentru personal, spații tehnice, depozitări și curte de serviciu. La parter sunt propuse cabinete de consultații, săli de tratament, cabinete pentru recuperare medicala, cabinete pentru consultații, grupuri sanitare și spații de depozitare.
La etajul 2 sunt prevăzute saloane pentru pediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani, cabinete personal, sală de tratamente pentru ambulatoriu si grupuri sanitare. Pe holul principal sunt prevăzute diverse piese de mobilier de joaca pentru copii. La etajul 3 vor fi săli de cursuri, spații de joacă, sală de mese cu oficii separate pentru pediatrie și oncologie, sală de raport, cabinete pentru tratament de oncologie și pediatrie, spații pentru personal, biberonerie și spații tehnice.
La etajul 4 sunt prevăzute saloane pentru oncopediatrie cu baie proprie și un salon de copii cu vârsta între 0 și 3 ani, cabinete personal, sală de tratament, grupuri sanitare pentru personal și spații tehnice. Pe holul principal vor fi, de asemenea, diverse piese de mobilier de joacă pentru copii. La etajul 5 sunt prevăzute două blocuri operatorii cu spații anexe, vestiare personal cu grupuri sanitare și dușuri, două saloane ATI cu un total de 6 paturi.
Clădire cu 262 de panouri fotovoltaice cu sistem inteligent automat de rotire
Clădirea va avea lift pentru vizitatori, lift pentru personal, lift pentru transportul cu targa și lift de serviciu. Toată tâmplăria exterioara va fi din aluminiu cu geam termoizolant în 3 foi de sticlă și perete cortină. Noua clădire va fi prevăzută pe fațada secundară și fațada laterală dreapta cu panouri fotovoltaice prin care să se obțină energia necesară consumului propriu (262 de panouri fotovoltaice cu sistem inteligent automat de rotire în linie cu soarele, pentru utilizarea cât mai eficientă a energiei solare).
Terenul va fi amenajat cu spații verzi și două parcări: una pentru vizitatori, cu 34 de locuri și acces din strada Tabaci, și una pentru personal, cu 16 locuri și acces din aleea carosabilă existentă în incinta SJU Craiova. În zona accesului principal este propus un loc de joacă pentru copii. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.