Ion Țiriac a dezvăluit secretul longevității sale. Cum se menține în formă la 85 de ani: Așa mă mențin, în rest, nu fac nimic,

Publicat: 23 sept. 2024, 20:26, de Corina Oprea, în LIFESTYLE , ? cititori
Ion Țiriac a dezvăluit secretul longevității sale. Cum se menține în formă la 85 de ani: Așa mă mențin, în rest, nu fac nimic,
Ion Țiriac a dezvăluit secretul longevității sale. Cum se menține în formă la 85 de ani: Așa mă mențin, în rest, nu fac nimic,

Ion Țiriac, care a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani, continuă să impresioneze prin forma sa fizică de invidiat și energia de care dă dovadă, fiind activ atât în afaceri, cât și în viața socială. Miliardarul român, cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport și pentru un stil de viață disciplinat, a dezvăluit recent care este secretul său pentru a se menține în formă, în ciuda faptului că a renunțat la activitățile sportive intense de odinioară.

Cum se menține Ion Țiriac activ

În cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Țiriac a explicat că nu urmează un regim complicat sau un program strict de exerciții fizice, dar a adoptat o metodă simplă care îl ajută să își păstreze sănătatea și vitalitatea. El a afirmat că, zilnic, își impune să nu mănânce timp de patru până la șase ore, fapt care, în opinia sa, îl ajută să rămână într-o formă bună.

Aceasta este una dintre puținele reguli pe care și le-a impus, renunțând la sport în mod activ încă de la vârsta de 43 de ani, când a decis că a fost suficient efort fizic pentru o viață întreagă.

„Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin. În rest, nu fac nimic, din păcate. Eu la 43 de ani, când am spus că am terminat, am zis «jur să nu mai ating o rachetă de tenis», «jur să nu mai alerg». Pentru că am alergat de trei ori mai mult decât Năstase, de șapte ori mai mult decât alții și am zis mi-ajunge, am făcut o greșeală”, a spus Ion Ţiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Verișoara sa, Mariana Stanciu, a adăugat că Țiriac are o slăbiciune pentru bucătăria tradițională din Ardeal, o zonă cu preparate bogate și consistente. Cu toate acestea, fostul tenismen este conștient de necesitatea de a se abține de la astfel de delicii pentru a-și menține sănătatea și silueta.

Stanciu a subliniat că această poftă pentru mâncăruri mai grele, specifice Ardealului, ar putea fi moștenită de la mama lui, Ecaterina, originară din Alba Iulia.

 

„Ion ar mânca el şi un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale. Trebuie să aibă grijă şi de sănătate şi de siluetă. Probabil a moştenit de la mama lui, Ecaterina, care se trăgea din Alba Iulia, pofta asta pentru mâncăruri mai grase, obişnuite în Ardeal”, a afirmat Mariana Stanciu, conform impact.ro.

Dincolo de atenția sa față de dietă și stilul de viață, Ion Țiriac își menține și alte pasiuni, printre care colecționarea și pilotarea avioanelor. Recent, și-a achiziționat un avion nou, pentru care a plătit o sumă impresionantă, de aproximativ 60 de milioane de euro. Însă, pentru a pilota acest avion, Țiriac este nevoit să respecte regulamentele internaționale stricte, care includ teste periodice și controale medicale.

El a menționat că, pentru a putea pilota aeronava, trebuie să treacă printr-un simulator de zbor în fiecare an și să își facă controale medicale la fiecare șase luni. Deși este însoțit mereu de un copilot, Țiriac își menține calificările la zi, demonstrând o disciplină impresionantă chiar și în acest domeniu.