Vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice, din fonduri europene, destinate familiilor afectate de inundații

Publicat: 24 sept. 2024, 08:31, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice, din fonduri europene, destinate familiilor afectate de inundații

Gospodăriile afectate de inundații vor beneficia de un sprijin financiar de 15.000 de lei, sub formă de vouchere pentru achiziționarea de electrocasnice, conform unui anunț făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Fondurile vor proveni din resurse europene, iar măsura ar putea fi aprobată în ședința de guvern de miercuri.

„Sper ca miercuri să avem ședința de guvern, în primă lectură, dacă nu și aprobat, un nou sprijin pe care îl dăm familiilor afectate, 15.000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru cumpărarea de electrocasnice”, a declarat Câciu în cadrul emisiunii „România Politică” de la Prima News. Această măsură vine în completarea unui ajutor financiar anterior, de 10.000 de lei, aprobat săptămâna trecută pentru persoanele afectate de inundațiile din județele Galați și Vaslui.

Ministrul a precizat că sprijinul pentru electrocasnice este posibil datorită unei decizii recente a Comisiei Europene, care alocă României 1,5 miliarde de euro pentru reconstrucția zonelor afectate. Acești bani vor fi utilizați și pentru lucrări de infrastructură, precum diguri și poduri afectate de inundații.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a confirmat că măsura a fost discutată în ultima ședință a coaliției de guvernare, iar social-democrații au discutat luni, în cadrul Biroului Permanent Național, despre alte măsuri necesare pentru refacerea infrastructurii în zonele sinistrate.