Controversă majoră în SUA: Kamala Harris nu este femeie de culoare

Publicat: 24 sept. 2024, 14:48, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Controversă majoră în SUA: Kamala Harris nu este femeie de culoare

O declarație recentă făcută de artista Janet Jackson a provocat o controversă majoră în Statele Unite, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale. Într-un interviu, cântăreața a sugerat că Kamala Harris, vicepreședinta în funcție și candidata democrată, „nu este de culoare”, afirmând că ar fi auzit că tatăl acesteia este „alb” și că Harris ar fi „indiană”.

Aceste afirmații au generat reacții puternice pe rețelele de socializare, unde mulți dintre fanii lui Jackson au criticat-o pentru răspândirea unor informații false. „Este pur și simplu iresponsabil să repete ceva ce a auzit, fără a verifica sursele”, a scris un utilizator pe X, în timp ce alții au subliniat că Jackson ar fi trebuit să o sprijine pe Harris, considerând-o un simbol al diversității și forței feminine.

Zvonul cu privire la originea lui Kamala Harris, vehiculat și anterior de Donald Trump, este complet nefondat. Harris este de origine indiană, prin mama sa, Shyamala Gopalan, și jamaicană, prin tatăl său, Donald J. Harris. Declarațiile lui Jackson au fost ulterior dezmințite de un bărbat care a pretins că este managerul cântăreței, însă echipa artistei a clarificat că persoana respectivă nu este autorizată să vorbească în numele ei.

Deși s-a încercat o clarificare și o scuză publică, mulți critici continuă să condamne lipsa de responsabilitate a lui Janet Jackson, subliniind importanța unei comunicări corecte, mai ales în contextul apropiatelor alegeri prezidențiale din SUA.