Adolescent atacat de urs pe Transfăgărășan. A fost emis mesaj RO-Alert

Publicat: 24 sept. 2024, 18:19, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Adolescent atacat de urs pe Transfăgărășan. A fost emis mesaj RO-Alert
Adolescent atacat de urs pe Transfăgărășan. A fost emis mesaj RO-Alert

Un nou incident alarmant legat de atacurile urșilor a avut loc marți în România, de această dată pe celebrul drum montan Transfăgărășan, în județul Argeș. Un adolescent a fost atacat de urs, în comuna Arefu.

Acest incident vine după o serie de alte cazuri îngrijorătoare, printre care și moartea tragică a unei femei atacate recent de un urs în altă zonă a țării.

Adolescent atacat de urs

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, autoritățile au fost alertate printr-o sesizare care semnala că a avut loc un nou atac al unui urs pe Transfăgărășan.

În urma acestei informații, un mesaj de avertizare RO-Alert a fost emis pentru a avertiza populația din zonă despre pericolul prezenței animalului sălbatic. La fața locului au fost trimise de urgență echipe de pompieri și un echipaj de jandarmi montani, pregătite să gestioneze situația.

Echipele de intervenție s-au mobilizat rapid, un echipaj SMURD fiind trimis pentru a oferi primul ajutor băiatului rănit. Conform autorităților, copilul a fost adus de un autoturism privat până la un punct de unde paramedicii SMURD l-au preluat.

În momentul preluării, băiatul era conștient, însă prezenta o rană semnificativă la brațul stâng, provocată de atacul ursului. După evaluarea stării victimei, paramedicii SMURD au predat-o unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), trimis în sprijin.

”Minorul a fost adus cu un autoturism până la un punct de unde a fost preluat de către paramedicii SMURD. Victima este conştientă şi prezintă o plagă la membrul superior stâng. Acesta este preluată de către echipajul SAJ”, a mai transmis sursa citată.

Ulterior, adolescentul a fost transportat la Spitalul din Curtea de Argeș, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Din fericire, viața lui nu este în pericol, însă atacul a stârnit din nou discuții cu privire la siguranța în zonele montane și la gestionarea populației de urși în România.

Autoritățile au menționat că animalul nu a mai fost găsit în zonă, cel mai probabil retrăgându-se în pădure după atac.