Elon Musk vine la noi în țară. Vicepreședinte ANCOM: „I-am explicat de ce România este importantă pentru el şi de ce ar trebui să ne viziteze cât mai curând”

Publicat: 24 sept. 2024, 21:16, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Elon Musk vine la noi în țară. Vicepreședinte ANCOM: „I-am explicat de ce România este importantă pentru el şi de ce ar trebui să ne viziteze cât mai curând”
Elon Musk vine la noi în țară. Vicepreședinte ANCOM: „I-am explicat de ce România este importantă pentru el şi de ce ar trebui să ne viziteze cât mai curând”

Fostul deputat PNL Pavel Popescu, actualmente vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a avut o întâlnire notabilă la New York cu miliardarul Elon Musk, fondatorul și liderul unor companii de renume mondial precum Tesla, SpaceX și platforma X (fosta Twitter).

Elon Musk, vizită în România

În cadrul acestui eveniment, Popescu a profitat de ocazie pentru a-l invita pe Musk să viziteze România, prezentându-i o serie de argumente solide legate de potențialul țării în domeniul tehnologiei.

Pavel Popescu a fost introdus în cercul select al personalităților globale de prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni, în cadrul unei recepții, unde a avut ocazia să discute direct cu Musk. Popescu și-a exprimat recunoștința pentru acest moment, afirmând că l-a considerat un mare privilegiu să fie prezentat „celui mai inteligent și bogat om al planetei”.

În opinia sa, bogăția lui Musk nu constă doar în averea estimată la 250 de miliarde de dolari, ci și în impactul pe care acesta îl are asupra umanității prin echipele de top pe care le-a format și prin proiectele inovatoare la care a contribuit.

„Am fost extrem de onorat să fiu prezentat aseară, de către prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni, celui mai inteligent și bogat om al planetei.

Bogăția lui Elon Musk nu constă doar în averea sa de 250 de miliarde de dolari, ci în echipele pe care le-a format și realizările sale pentru umanitate.

Obiectivul meu de aseară a fost unul clar: România. I-am explicat lui Elon de ce România este importantă pentru el și de ce ar trebui să ne viziteze cât mai curând. Faptul că peste 300 de membri din echipa sa de la SpaceX, pe care am întâlnit-o aici în SUA, sunt conduși de doi ingineri români care ne fac cinste și contribuie la schimbările istorice din domeniul tehnologic a fost un alt argument pentru invitația mea.

Mai urmează o surpriză, însă aceasta va fi anunțată chiar de SpaceX în curând. Rămâneți pe fază!”, scrie Pavel Popescu pe Facebook.

Unul dintre principalele scopuri ale fostului deputat în această întâlnire a fost să evidențieze importanța României pentru proiectele lui Musk. Popescu a explicat că țara noastră are un mare potențial tehnologic și a adus în discuție contribuția valoroasă a românilor la echipele internaționale ale companiei SpaceX.

Mai precis, peste 300 de angajați ai SpaceX sunt coordonați de doi ingineri români, ceea ce subliniază expertiza pe care România o oferă în domeniul tehnologic de avangardă.

Invitația adresată lui Elon Musk nu s-a rezumat doar la o simplă formalitate. Popescu a pus accent pe modul în care România ar putea juca un rol semnificativ în viitorul proiectelor dezvoltate de companiile lui Musk, inclusiv SpaceX.

El a subliniat că, pe lângă inginerii români care contribuie deja la revoluțiile tehnologice în spațiu, țara noastră ar putea oferi multe alte resurse valoroase pentru expansiunea proiectelor lui Musk.

Mai mult, Pavel Popescu a adăugat că o surpriză legată de această întâlnire va fi anunțată în curând de către SpaceX, sugerând că se pregătește un proiect important care va implica și România. Deși nu a oferit detalii suplimentare, Popescu a încurajat publicul să rămână atent la viitoarele anunțuri oficiale.

Această întâlnire a marcat o etapă importantă în cariera lui Pavel Popescu, care, în octombrie 2023, a demisionat din funcția de deputat în Parlamentul României pentru a prelua un mandat de șase ani ca vicepreședinte al ANCOM.

Mandatul său în această poziție strategică îi permite să influențeze reglementările și politicile din domeniul comunicațiilor, iar întâlnirea cu Musk este un semn clar al ambiției sale de a atrage atenția celor mai mari investitori și inovatori ai lumii asupra României.