Percheziții la locuința unei vrăjitoare. A fost reținută după ce a înșelat un bărbat cu 7.000 de euro
O vrăjitoare din București, cunoscută sub numele de Violeta Ursaru, dar autointitulată Isabela în mediul ocult, a fost reținută de polițiști sub acuzația de înșelăciune după ce a convins un bărbat să îi ofere 7.000 de euro prin diverse metode oculte.
Incidentul s-a petrecut la începutul lunii august, între 4 și 7, când victima a intrat în contact cu femeia prin intermediul unei platforme online. Aceasta ar fi folosit tehnici specifice practicilor de vrăjitorie pentru a-l manipula și a-l face să îi transfere sumele de bani cerute.
O vrăjitoare s-a îmbogățit din activități oculte
Marți, autoritățile din București au desfășurat o serie de percheziții la domiciliul suspectei, în cadrul unei anchete care vizează actele ilegale comise. În urma cercetărilor, au fost descoperite mai multe bunuri, printre care dispozitive electronice, documente compromițătoare și alte obiecte considerate relevante pentru desfășurarea activităților oculte.
Femeia în vârstă de 40 de ani a fost acuzată de obținerea ilicită a unei sume considerabile de bani prin inducerea în eroare a victimei. Autoritățile au declarat că metodele folosite de aceasta erau destul de sofisticate și aveau rolul de a ascunde urmele activităților infracționale. Astfel, victima a fost păcălită să creadă în eficacitatea „ritualurilor” oferite în schimbul banilor.
După finalizarea perchezițiilor și colectarea probelor, Violeta Ursaru a fost reținută de polițiști și urmează să fie prezentată în fața instanței. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor solicita emiterea unui mandat de arestare preventivă, considerând această măsură necesară pentru a împiedica suspecta să influențeze martorii sau să distrugă dovezile.
În cazuri similare, arestarea preventivă este o practică standard menită să asigure că ancheta poate continua fără interferențe externe.
Reacția poliției și desfășurarea investigației
Poliția Capitalei a emis un comunicat de presă în care explică natura investigației și circumstanțele în care s-a desfășurat această operațiune. Autoritățile au precizat că dosarul penal a fost deschis după ce, la data de 21 august, un bărbat a depus o plângere la Secția 5 Poliție, declarând că a fost înșelat între 4 și 7 august.
„În fapt, la data de 21 august, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că, în perioada 4 – 7 august, o persoană, pe care ar fi cunoscut-o în mediul online, prin metode specifice actelor de vrăjitorie, l-ar fi determinat să-i remită diverse sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.000 de euro.
Din cercetările şi investigaţiile efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de către o femeie, în vârstă de 40 de ani”, Conform unui comunicat al Poliției Capitalei.
Bărbatul a afirmat că a cunoscut-o pe femeie în mediul online și că, prin intermediul unor metode oculte, aceasta l-a determinat să-i ofere suma de 7.000 de euro.
Investigațiile desfășurate până în acest moment au dus la concluzia că femeia este responsabilă pentru prejudiciul cauzat. Poliția continuă cercetările pentru a aduna toate probele necesare, iar ancheta este supravegheată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.