Exclusiv

Prima așternere de asfalt pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău (VIDEO)

Publicat: 25 sept. 2024, 18:42, de Marian Apipie, în ECONOMIE , ? cititori

Vești bune de pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău, parte din Autostrada Moldovei! De astăzi a început așternerea primului strat de asfalt. Prima turnare din șantier s-a făcut pe bretelele nodului rutier din Buzău Est (A7 cu DN 2B).

Pe secțiunea Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7), lotul 3 Pietroasele / Spătaru – Buzău, a demarat, de miercuri, așternerea primului strat de asfalt. Acțiunea a început la nodul rutier de la intersecția cu Varianta Ocolitoare DN 2B. Este prima așternere de asfalt de pe secțiunea de 13,9 km a lotului din Autostrada Moldovei la care lucrează asocierea turcă Nurol – Makyol, imagini oferite în exclusivitate de Puterea

Contractul pentru acest lot 3 al Autostrăzii (A7) Ploiești – Buzău a fost semnat la finele anului trecut, lucrările demarând în martie 2024. Valoarea de atribuire a contractului a fost de 1.093.470.823 lei fără TVA (fonduri obținute prin PNRR), termenul de execuție fiind de 20 de luni.

Prima așternere de asfalt pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău. Pe acest lot sunt prevăzute următoarele lucrări principale: 

  • 13,9 km lungime traseu;
  • două noduri rutiere;
  • opt poduri și pasaje, dintre care un pasaj de complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 metri;
  • o parcare (stânga/dreapta) tip S3;
  • un Centru de Întreținere și Coordonare;
  • perdele forestiere (35.6247 ha);
  • 12 spații de încărcare a autoturismelor electrice. 

Pasajul peste DN 2B Buzău – Brăila și liniile CFR va fi cea mai mare provocare pentru antreprenor, podul, cu o lungime de 1.260 de metri, fiind al treilea ca mărime din România, cu excepția celor de peste Dunăre. 

Citește și: Se lucrează și noaptea la tronsonul 1 al DEx12! S-au așternut peste 135.000 de tone de mixtură asfaltică (VIDEO)