Marcel Ciolacu, despre Burduja: Am un ministru la Energie cu care pot lucra. Am un tânăr smart care prinde foarte repede

Publicat: 27 sept. 2024, 06:30, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu, despre Burduja: Am un ministru la Energie cu care pot lucra. Am un tânăr smart care prinde foarte repede

Marcel Ciolacu are numai cuvinte de laudă la adresa lui Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei. Premierul consideră că acesta este un „tânăr smart” alături de care poate lucra eficient. Liderul social-democrat l-a comparat favorabil pe Burduja cu fostul ministru Virgil Popescu, afirmând că Burduja „nu a fost nevoit să se califice la locul de muncă”.

Totodată, Marcel Ciolacu a oferit asigurări și a declarat că România va fi pregătită în luna martie, când va dispărea plafonarea la energie.

”Vom fi pregătiți. Dintr-o bună intenție, și este bine că am luat acea decizie, fiindcă altfel am fi ajuns la o inflație de aproape 25%. Știu despre scenariile apocaliptice care apar zilnic. Până în martie vor veni reglementările necesare, astfel încât șocul să nu fie unul de nesuportat. Sunt ferm convins că au început deja discuțiile cu Comisia pentru luna martie. O spun pentru că știu asta, a declarat șeful Executivului.”, a  declarat Marcel Ciolacu pentru Realitatea. 

De asemenea, Marcel Ciolacu declară că se simte mai norocos decât Nicolae Ciucă. Premierul a lăudat, de asemenea, competențele actualului ministru al Energiei, Sebastian Burduja, menționând că acesta nu a fost nevoit să se califice la locul de muncă.

”Eu sunt mai norocos decât domnul Nicolae Ciucă; am un ministru la Energie cu care pot lucra. Am un tânăr smart, vreau să-l laud, un băiat deștept, care prinde foarte repede și care, spre deosebire de domnul Virgil Popescu, nu a fost nevoie să se califice la locul de muncă, a continuat premierul Ciolacu.”, a declarat premierul pentru sursa citată. 

Liderul social-democrat a anunțat că a dispus investigații amănunțite asupra deciziilor luate în trecut în sectorul energetic.

”Când mă uit la trecut – și voi cere un control amănunțit, nu știu dacă a fost numai prostie cu deciziile luate, contractele directe, energia ieftină apoi vândută și, ulterior, cumpărată la prețuri ridicate, iar statul venea cu subvenția… – pentru o perioadă scurtă, „băieții deștepți” au fost reinventați. Am dat în lucru aceste probleme la toate instituțiile statului”, a adăugat șeful Executivului.