Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil, profit de 2,6 milioane lei, în semestrul unu 2024

Publicat: 28 sept. 2024, 13:58, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil, profit de 2,6 milioane lei, în semestrul unu 2024

Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil, listat anul acesta la Bursă sub simbolul JTG, a înregistrat o cifră de afaceri de 108,8 milioane de lei în prima jumătate din an, uşor peste nivelul aceleiaşi perioade din 2023, arată raportul semestrial, publicat de companie la Bursa de Valori București (BVB).

Profitul net al companiei s-a majorat cu 15% la 2,58 milioane de lei, iar cheltuielile de exploatare au urcat cu 2% la 106 milioane de lei, conform raportului.

„Cifra de afaceri înglobează activitatea de distribuţie combustibil în proporţie de 99%. Astfel, deşi cantităţile vândute au crescut cu aproximativ 15%, datorită scăderii preţului combustibilului în anul 2024, comparativ cu anul 2023, cifra de afaceri a înregistrat o uşoară creştere.

În primele 6 luni ale anului 2024, politica de creştere a volumului vânzărilor pe piaţa internă s-a menţinut, având ca scop mărirea cotei de piaţă a firmei”, precizează reprezentanţii JTG.

Societatea afişează o valoare de piaţă de 126 de milioane de lei la Bursă, după ce acţiunile au scăzut cu 4% în ultima lună. Principalul acţionar al JTG este fondatorul Jean Paul Tucan.

În prezent, emitentul desfăşoară operaţiuni de distribuţie de carburanţi în zona de sud-est a României cu ajutorul unei flote proprii de 13 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe şi indicatoare pentru măsurarea cantităţii livrate. Din 2008, compania şi-a dezvoltat reţeaua de distribuţie şi a introdus pe piaţă peste 250 de rezervoare dotate cu pompe şi indicatori de nivel.

Din 2023, JT Grup Oil şi-a diversificat gama de produse şi a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deserveşte vasele comerciale pentru porturile Midia şi Constanţa.