O cafetieră, o motoretă sau o toaletă? Scurtă istorie a celor mai ridicole dotări opționale de pe mașini

Publicat: 29 sept. 2024, 06:47, de Ady Ivașcu, în Auto , ? cititori
O cafetieră, o motoretă sau o toaletă? Scurtă istorie a celor mai ridicole dotări opționale de pe mașini
O cafetieră, o motoretă sau o toaletă? Scurtă istorie a celor mai ridicole dotări opționale de pe mașini

În cazul unui „accident” în timp ce folosești aparatul de cafea montat pe bord, ai putea sări în partea din spate a maşinii şi să folosești toaleta. Iată câteva dintre cele mai ridicole dotări opționale oferite pentru maşini, de-a lungul anilor.

Este greu de crezut că a existat o vreme când puteai să-ți dotezi mașina cu aproape orice îți puteai imagina, mai ales acum, când listele de dotări opționale constau, de obicei, în nuanțe de vopsea și jante de culori diferite.

Doriți să vă faceți o cafea în timp ce conduceți? Sau poate să mergeți la baie în timpul deplasării? Cu ani în urmă, unii producători de automobile au rezolvat aceste probleme.

Fie că sunt cool, rare sau pur și simplu prostești, iată cinci dintre cele mai ciudate și ridicole opțiuni care puteau fi achiziționate noi din fabrică.

Honda City – O motoretă

Poate că una dintre cele mai iubite și cunoscute opțiuni obscure ale unei mașini este motocicleta pliabilă pe care o puteai comanda cu prima generație Honda City.

 

Ideea era că, în cazul în care micuțul Honda City nu era suficient de mic pentru a găsi un loc de parcare în centrele orașelor congestionate și în creștere, puteați să parcați la periferie, să deschideți portbagajul și să vă desfășurați mopedul de mărimea unei valize.

Până la sfârșitul producției în 1985, aproximativ 53.369 de Motocompo au fost vândute ca opțiuni cu Honda City, deși acestea sunt încă destul de rare în afara Japoniei.

Volkswagen Beetle și Fiat 500 – Cafetieră

În cazul în care a conduce o mașină din anii 1950 nu era suficient de nesigur, Volkswagen a oferit o opțiune suplimentară pentru a monta un aparat de cafea Hertella de 40 de wați pe bordul Beetle-ului, situat într-un loc de frunte pentru lovituri cu capul, ceea ce a dus la posibilitatea ca ocupanții să fie stropiți cu apă clocotită și cafea fierbinte în cazul unui accident.

 

Se știu puține lucruri despre aparatul de cafea Hertella, doar că era disponibil în versiuni de 6 sau 12 volți și costa 65  de mărci germane. Prețul unui Beetle nou în 1959 era de 3.790 mărci germane.

Aparatul de cafea opțional suplimentar a revenit în 2013, când Lavazza a colaborat cu Fiat pentru Fiat 500L 2013.

 

De data aceasta, aparatul de espresso a fost amplasat într-un loc mult mai sensibil, în suportul pentru pahare, nu pe bord.

Honda Odyssey – Aspirator încorporat

Honda știa că clientela Odyssey va fi formată din familii numeroase, așa că ce modalitate mai bună de a face viața mai ușoară familiilor tinere cu copii care fac murdărie decât cu un aspirator încorporat?

Premiu de onoare: Rolls-Royce Silver Wraith – Toaletă

Ați citit corect; Rolls-Royce Silver Wraith a fost echipat opțional cu o toaletă încorporată în scaunul din spate.

 

Toaleta a fost descrisă ca fiind folosită „mai ales pentru a menține șampania rece”, dar cuvântul „mai ales” implică faptul că a fost într-adevăr folosită ca toaletă la un moment dat.

Producătorul a prevăzut un paravan de intimitate care te separă de șofer și de tine în spate (deși este transparent).