Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“! Sărbătorile vin mai devreme la Craiova

Publicat: 28 sept. 2024, 20:29, de Marian Apipie, în ACTUALITATE , ? cititori
Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“! Sărbătorile vin mai devreme la Craiova
Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“! Sărbătorile vin mai devreme la Craiova

La Craiova se intră deja în spiritul Crăciunului. Primarul Olguța Vasilescu a anunțat că, de săptămâna viitoare, va demara acțiunea de montare a luminițelor de sărbători. În Bănie, Târgul de Crăciun se va deschide pe 15 noiembrie și va dura până pe 5 ianuarie 2025.

Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“. De săptămâna viitoare, Craiova va intra în spiritul Sărbătorilor de Iarnă. Demarează acțiunea de montare a iluminatului festiv, iar de la jumătatea lunii noiembrie începe Târgul de Crăciun.

Anunțul privind montarea luminițelor de Sărbători a fost făcut chiar de către edilul Craiovei. „De săptămâna viitoare începem montarea instalațiilor pentru Târgul de Crăciun, fiindcă vrem să avem timpul necesar pentru a pune în operă mai multe povești care să vă bucure anul acesta. Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun, care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România. În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația“, a anunțat, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“. Tema Târgului de Crăciun de la Craiova: Povestea „Frumoasa și bestia“

Surprizele nu se opresc însă aici! Edilul a dat detalii despre aranjamentele care vor fi făcute pentru ca vizitatorii Târgului de Crăciun să intre în atmosfera poveștii „Frumoasa și bestia“. 

Olguța începe operațiunea „Sania lui Moș Crăciun“! Sărbătorile vin mai devreme la Craiova

În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare“, a mai precizat Olguța Vasilescu.

Ca de fiecare dată după ce dă datalii despre Târgul de Crăciun, primarul Craiovei îndeamnă turiștii să vină în Bănie: „Rezervați-vă locuri din timp! Agențiile de turism din Bulgaria au început să facă deja rezervări!“

Craiova va plăti și taxa pentru a intra în topul Târgurilor de Crăciun din Europa

Târgul de Crăciun de la Craiova va fi promovat și în acest an de site-ul European Best Destinations, după ce municipalitatea a aprobat plata taxei de participare de 29.690 de euro. În 2023, Târgul de la Craiova s-a clasat pe locul 2 în clasamentul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, în urma voturilor de pe site-ul EBD.

Olguța a pregătit și spectacole de Crăciun, pentru care va plăti circa 95.000 de euro din bugetul local. În capul listei este Fuego, care va și deschide Târgul de Crăciun. Fuego & Band va concerta pe 15 noiembrie, pentru 60 de minute, începând cu ora 19.00. Pe 23 noiembrie pe scenă va urca trupa 2NormaL, pe 30 noiembrie – Alina Eremia, iar pe 6 decembrie atmosfera de Crăciun va fi întreținută de Zurli Super Show, toți cu prestații de 60 de minute.  

Citește și: Licitație record în Craiova: Peste 50 de firme doresc să construiască Spitalul de Oncologie Pediatrică