Mamă și fiu, cercetați după ce au agresat un bărbat până la inconștiență

Publicat: 29 sept. 2024, 12:31, de Corina Oprea, în Justitie , ? cititori
Mamă și fiu, cercetați după ce au agresat un bărbat până la inconștiență
Mamă și fiu, cercetați după ce au agresat un bărbat până la inconștiență

Un bărbat de 42 de ani din București a fost arestat preventiv sub acuzația de tentativă de omor, după ce a atacat violent un alt bărbat de 34 de ani pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. Mama acestuia, în vârstă, este și ea cercetată, însă în stare de libertate, pentru implicarea sa în altercație, fiind acuzată de lovire.

Mamă și fiu, complici

Incidentul a avut loc într-o dimineață de septembrie și a lăsat victima în stare gravă, cu răni serioase, inclusiv o fractură craniană, care a necesitat transportul de urgență la spital.

Conform informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București (PTB), agresiunea a avut loc pe 26 septembrie, în jurul orei 07:00. În timpul unui conflict izbucnit pe stradă, bărbatul de 42 de ani a început să lovească victima cu un par din lemn. Acesta a aplicat multiple lovituri în zona picioarelor, toracelui și brațelor, iar, în final, o lovitură la cap a dus la prăbușirea victimei pe carosabil, aceasta rămânând inconștientă.

Mama agresorului, aflată la fața locului, a intervenit și ea în altercație, lovindu-l pe bărbatul căzut cu coada unei mături în zona toracelui. Victima a rămas inconștientă în stradă până când o martoră, șocată de violența scenei, a sunat la numărul de urgență 112, cerând ajutor.

Echipajele medicale ajunse la fața locului l-au transportat pe bărbatul rănit la spital, unde medicii au confirmat că suferise o fractură craniană și răni deschise la nivelul capului. În prezent, victima este internată, starea sa fiind stabilă.

„Victima a fost lăsată în stradă, în stare de inconştienţă, fiind transportată la spital în urma unui apel la 112 efectuat de o martoră. Loviturile aplicate de inculpat i-au provocat victimei o fractură craniană şi plăgi deschise la cap. Bărbatul agresat este internat, iar în prezent starea lui este stabilă”, precizează PTB.

În urma incidentului, bărbatul de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, un judecător de la Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, acuzatul fiind cercetat pentru tentativă de omor. În ceea ce o privește pe mama sa, aceasta este cercetată în stare de libertate pentru lovire.

Cercetările în acest caz continuă, fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri. Ancheta va stabili circumstanțele exacte ale conflictului și va determina răspunderea penală a celor implicați.