Grindeanu și Tudose organizează consultări cu sindicatele și patronatele din economie

Publicat: 29 sept. 2024, 14:40, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Grindeanu și Tudose organizează consultări cu sindicatele și patronatele din economie
Grindeanu și Tudose organizează consultări cu sindicatele și patronatele din economie

După alegerile parlamentare, se conturează formarea unui nou Guvern, iar Partidul Social Democrat (PSD) se pregătește intens pentru viitoarea guvernare. În acest context, liderii PSD au anunțat organizarea unor consultări extinse cu sindicatele și patronatele din toate sectoarele economice, pentru a crea o platformă solidă de dialog și colaborare socială și economică.

Potrivit unui comunicat de presă emis duminică de PSD, consultările vor începe pe 30 septembrie 2024, la ora 10:00, la sediul central al partidului. Discuțiile vor viza principalele provocări economice și sociale cu care se confruntă România, iar liderii partidului vor asculta propunerile și soluțiile oferite de reprezentanții sindicatelor și patronatelor.

Aceste discuții vor fi conduse de două figuri centrale din PSD: Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului, și Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD. Aceștia vor coordona procesul de consultare, urmărind să stabilească un dialog constructiv cu actorii economici și sociali relevanți, pentru a fundamenta programul de guvernare pe care partidul îl va propune cetățenilor.

”Partidul Social Democrat va organiza, în cursul săptămânii viitoare, o serie de consultări cu sindicate şi cu patronate reprezentative din toate sectoarele economice. Consultările vor începe luni, 30 septembrie 2024, de la ora 10.00, la sediul central al PSD”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD duminică.

Obiectivele majore ale PSD în viitoarea guvernare

Partidul și-a propus să continue pe linia unor politici publice axate pe creșterea economică și susținerea categoriilor vulnerabile. Printre prioritățile deja anunțate se numără dezvoltarea economiei prin investiții masive, creșterea veniturilor pentru salariații cu venituri mici și medii, precum și protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor. PSD dorește, de asemenea, să acorde o atenție specială pensionarilor și familiilor cu mai mulți copii, care vor beneficia de măsuri specifice de susținere.

Liderii PSD au subliniat că partidul se bazează pe o vastă experiență și expertiză tehnică, dobândite de-a lungul guvernărilor anterioare. Scopul principal este să ofere soluții bine fundamentate la problemele economice și sociale ale României, astfel încât să fie create politici publice capabile să răspundă nevoilor reale ale populației.

Consultări cu toți actorii importanți din economie și societate

Inițiativa PSD de a se consulta cu sindicatele și patronatele este menită să asigure că măsurile guvernamentale viitoare vor reflecta atât nevoile angajaților, cât și ale angajatorilor. Discuțiile se vor axa pe aspecte esențiale, precum salariile, condițiile de muncă, protecția socială și stimularea investițiilor în diverse sectoare economice.

Această abordare integrativă vine ca o continuare a strategiilor implementate de partid în trecut, când PSD a promovat măsuri sociale și economice care au avut un impact direct asupra categoriilor de populație vulnerabile, în special cei cu venituri medii și mici.