Nicolae Ciucă și-a petrecut „potopul” la mina de grafit de la Baia de Fier

Publicat: 29 sept. 2024, 17:53, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă și-a petrecut „potopul” la mina de grafit de la Baia de Fier
Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a ignorat vremea rea și a vizitat fosta mină de grafit de la Baia de Fier. Într-o  postare pe contul său de Facebook, și-a exprimat convingerea că acest obiectiv mai are încă un cuvânt de spus pentru economia României.

„Pare greu de crezut, văzând aceste imagini, că aici, la Mina de Grafit de la Baia de Fier, lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Pentru mulți era o tradiție de familie. Azi proiectele strategice pentru reluarea extracției și procesării grafitului, esențiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate. Au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană pentru investiții de peste 445 de milioane de euro. Aceste proiecte vor contribui semnificativ la tranziția către tehnologii sustenabile și la crearea de noi locuri de muncă. Într-o Românie sigură și stabilă, Oltenia are resursele și oamenii necesari pentru a deveni un jucător important în industria bateriilor electrice și a tehnologiilor verzi!”, consideră Nicolae Ciucă.

Pare greu de crezut, văzând aceste imagini, că aici, la Mina de Grafit de la Baia de Fier, lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Pentru mulți era o tradiție de familie. Azi proiectele strategice pentru reluarea extracției și procesării grafitului, esențiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate. Au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană pentru investiții de peste 445 de milioane de euro. Aceste proiecte vor contribui semnificativ la tranziția către tehnologii sustenabile și la crearea de noi locuri de muncă. Într-o Românie sigură și stabilă, Oltenia are resursele și oamenii necesari pentru a deveni un jucător important în industria bateriilor electrice și a tehnologiilor verzi!”, consideră  Nicolae Ciucă