Și în Vrancea s-a decis evacuarea

Publicat: 29 sept. 2024, 21:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Și în Vrancea s-a decis evacuarea
Foto: dinpopor.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a hotărât, duminică, evacuarea persoanelor din zonele cu pericol de inundaţii.

Decizia a fost luată în contextul în care de dumică de la ora 20:00, până luni, la ora 10:00, județul Vrancea intră sub avertizare de Cod Portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. În această situație s-a decis evacuarea persoanelor care s-ar putea afla în calea apelor.

Având în vedere iminenţa producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor lua măsuri în regim de urgenţă pentru evacuarea tuturor persoanelor, cu prioritate a celor aflate în dificultate / vulnerabile / cu dizabilităţi sau care locuiesc singure, din zonele cunoscute ca fiind cu risc de inundaţii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vrancea.

Potrivit sursei citate, persoanele evacuate vor fi îndrumate, acolo unde este posibil, la rude ale căror locuinţe se află în zone care nu prezintă pericol.

Dacă acest lucru nu este posibil, oamenii vor fi cazați în spaţiile special amenajate de către primării pentru asemenea situaţii, de exemplu, în cămine culturale sau şcoli.