Clujul, în atenția lui Marcel Ciolacu: Eu cred că este nevoie de un Spital Regional. Ce spune premierul despre situația metroului

Publicat: 30 sept. 2024, 06:32, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Clujul, în atenția lui Marcel Ciolacu: Eu cred că este nevoie de un Spital Regional. Ce spune premierul despre situația metroului

Marcel Ciolacu consideră că printre problemele pe care le are Clujul se numără și multitudinea de proiecte începute care mizează pe fonduri de la București. Premierul consideră că nu este posibil ca un proiect care propune exproprieri de 1 miliard de lei să devină prioritatea Guvernului, făcând trimitere la proiectul  Centurii Metropolitane a Clujului în cazul căreia valoarea exproprierilor necesare este de 1 miliard de lei.

În cadrul podcastului moderat de deputatul clujean Sabin Sărmaș (care a inițiat o serie de interviuri cu candidații la președinția României), Marcel Ciolacu a vorbit și despre situația metroului de la Cluj. Premierul a reconfirmat că Primăria Cluj a pierdut finanțarea de 300 de milioane de euro din PNRR, care era destinată proiectului. Ciolacu a subliniat că, de la început, se știa că această sumă ar fi acoperit doar o mică parte din costurile totale de peste 2 miliarde de euro și că s-a încercat transferarea responsabilității către Guvern.

Eu cred că la Cluj este nevoie de un Spital Regional pentru că este centru universitar. Iașiul are nevoie, la fel. Am dus unul la Craiova pentru că este cea mai dezvoltată zonă din sud. Foarte multe proiecte nișate în Timișoara. Celălalt centru mare în domeniu medical rămâne Bucureștiul și am insistat să rămână în PNRR Spitalul Universitar. Pentru restul proiectelor trebuie să înțelegem o etapizare. De văzut ce este prioritar. Dacă trebuie să dau 1 miliard de euro pe exproprierile Primăriei Cluj, te anunț oficial că nu e cazul, nu e prioritatea mea. Acum fac metrou și fac și tren de suprafață, metropolitan. Hai să ne hotărâm. Eu nu spun că nu e necesar, dar trebuie să fie niște priorități. Poți să vii cu serviciu public verde. Dezvoltarea este în jurul municipiului”, a mai comentat premierul Ciolacu, potrivit Actual de Cluj.