INCREDIBIL. Un primar PSD din Olt candidează la deputați pe lista PNL

Publicat: 30 sept. 2024, 09:09, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
INCREDIBIL. Un primar PSD din Olt candidează la deputați pe lista PNL

Alcătuirea listelor pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 a intrat în linie dreaptă, dar, în județul Olt s-a creat o situație inedită prin care un primar PSD candidează pentru PNL.

Preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, a anunțat recent că primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Tiutiu, va candida la Camera Deputaţilor, pe a doua poziţie pe lista PNL Olt. Astfel, lista PNL Olt pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de preşedintele organizației județene, Gigel Ştirbu, iar pe locul al doilea va candida Florin Tiutiu.

Numai că, includerea edilului de la Nicolae Titulescu pe lista PNL pentru parlamentare ridică o mare problemă: Florin Tiutiu a fost ales pe 9 iunie 2024, pentru al șaselea mandat, ca primar PSD. „Nu au venit cu nimic să spună concret conform căror prevederi aş fi incompatibil. De ce (social-democraţii – n.r.) mai ţin acolo trădători, oameni care nu sunt de acord? Conform legii eu nu sunt incompatibil pe listele PNL Filiala Olt”, a spus Florin Tiutiu. Dar, potrivit Codului administrativ, el riscă să-și piardă mandatul de primar PSD prin depunerea candidaturii pe lista PNL pentru Camera Deputaților.