Imagini de poveste de prin țară. Ninge în Munții Parâng și în Poiana Brașov, s-a depus strat de zăpadă. Pe Transalpina s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire

Publicat: 30 sept. 2024, 10:03, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Imagini de poveste de prin țară. Ninge în Munții Parâng și în Poiana Brașov, s-a depus strat de zăpadă. Pe Transalpina s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire

Termometrele au înregistrat și astăzi temperaturi extrem de scăzute, mai ales în zona montană a României. La Vârful Omu s-au înregistrat minus 10 grade, în timp ce la Ceahlău temperatura a coborât la minus 7 grade. În Poiana Brașov s- a depus deja primul stat de zăpadă, iar în Munții Parâng a început să ningă.

În alte zone montane, precum la Bâlea Lac, Iezer și Țarcu, au fost raportate temperaturi resimțite de minus 6 grade, iar la Vlădeasa și Penteleu s-au înregistrat minus 5 grade. De asemenea, la Bucin, temperatura a fost de minus 3 grade.

Pe fundalul acestor condiții, a început să ningă în Munții Parâng și în Poiana Brașov, unde s-a depus deja un strat de zăpadă.

Temperaturi resimțite la ora 8 dimineața.

  • 10 grade Vf Omu
  • 7 grade Ceahlău
  • 6 grade Bâlea Lac
  • 6 grade Iezer
  • 6 grade Țarc
  • 6 grade Vlădeasa
  • 5 grade Penteleu
  • 5 grade Lăcăuți
  • 3 grade Bucin

Direcția Regională de Poduri și drumuri Craiova intervine pentru a curăța drumul

Pe drumul național 67C, în zona Rânca, s-a format un strat de zăpadă pe carosabil, iar gheața a apărut din cauza temperaturilor scăzute. Angajații Direcției Regionale de Poduri și Drumuri Craiova au intervenit cu utilaje specializate pentru a curăța drumul, având în vedere că stratul de gheață a ajuns la 1 cm.

Ninsoare pe Transalpina, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire

La cota 1800 în Poiana Brașov, ploaia s-a transformat în lapoviță și apoi în ninsoare, iar în masivul Postăvaru s-au adunat câțiva centimetri de zăpadă. Pe Transalpina, condițiile de iarnă se simt, cu zăpadă depusă pe șosea. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare, iar accesul pe acest sector de drum este permis între orele 09:00 și 20:00.

”Pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina), din cauza temperaturilor scazute, s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare. Pe partea carosabilă s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă și izolat pot exista porțiuni cu gheață.
Se intervine cu un utilaj dotat cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Reamintim ca programul de acces pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este în intervalul orar 09⁰⁰- 20⁰⁰.”, se arată în postarea realizată de DRPD Craiova. 

 


Autoritățile îndeamnă șoferii să fie precauți și să respecte indicațiile privind condițiile de drum, pentru a asigura siguranța tuturor celor care călătoresc în zonele montane afectate de vremea severă.