CFR Călători: Facilități la călătoria cu trenul pentru studenți

Publicat: 30 sept. 2024, 16:41, de Magda Marincovici, în Transporturi , ? cititori
CFR Călători: Facilități la călătoria cu trenul pentru studenți
CFR Călători studenți facilități transport

Studenții vor beneficia de reduceri de 90% la transportul feroviar intern, iar cei cu situații speciale pot călători gratuit, anunță CFR Călători.

Este vorba despre studenții cu vârsta de până la 30 de ani, în instituțiile de învățământ superior acreditate din România și din Academia Română, care beneficiază de bilete de călătorie cu reducere 90% și de abonamente lunare cu reducere de 90% cu un număr limitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km.

Beneficiază de reducere 100% și abonamente lunare cu reducere 100% cu număr limitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km:

  • studenții cu unul sau ambii părinți decedați;
  • studenții proveniți din centerele de plasament, din plasament în familie extinsă, substitutivă sau la asistent maternal.

CFR Călători precizează că aplicaţia de cumpărare bilete online a fost dezvoltată, astfel că, începând cu 1 octombrie 2024, include şi funcţionalităţile specifice pentru procurarea biletelor/abonamentelor online aferente studenţilor beneficiari de gratuitate.

Aceştia trebuie să aibă un cont personal de utilizator, iar după autentificarea pe cont este necesară înregistrarea ca student prin completarea datelor specifice (facultate, serie legitimaţie, etc.), urmând ca în final (după ce datele sunt confirmate de către facultate) să primească pe e-mail ID-ul de student cu care va putea ulterior să îşi procure biletele online.

Potrivit CFR Călători, la verificarea călătoriei în tren, în cazul în care studenţii nu prezintă documentele aferente (legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport, în original, vizate sau adeverinţa care atestă calitatea de student în anul I, în original, plus un act de identitate) sau prezintă alte documente eliberate de unităţile de învăţământ superior de apartenenţă, aceştia vor fi consideraţi ca fiind fără bilet/abonament de călătorie. În această situație, vor fi trataţi conform legislaţiei în vigoare: vor suporta plata tarifelor de taxare în tren – superioare tarifelor de la casele de bilete.