Mihai Tudose, ironic după alertele meteo: Nici uraganele nu mai sunt ce au fost

Publicat: 30 sept. 2024, 17:02, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Mihai Tudose, ironic după alertele meteo: Nici uraganele nu mai sunt ce au fost

Președintele Consiliului Național al PSD și europarlamentar, Mihai Tudose, a făcut o serie de comentarii ironice după alertele meteo din weekend, când România a fost avertizată cu privire la ciclonul „Ashley”. „Nici uraganele nu mai sunt ce au fost”, a declarat Tudose, făcând referire la intensitatea alertelor emise de autorități.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, a completat într-un ton glumeț: „Dar trebuie să trecem asta în oferta de guvernare”. Totuși, Grindeanu a subliniat importanța prevenției, afirmând că „dacă s-a evitat și pierderea unei singure vieți, este un lucru esențial”.

Alertele meteo, inclusiv un Cod roșu pentru județul Galați, au fost emise pentru ploi abundente, iar ministrul Mediului, Mircea Fechet, avertizase că România va fi „măturată” de ciclonul „Ashley”. Cu toate acestea, meteorologii au început să ridice semne de întrebare privind numele acestui ciclon. Potrivit universitarului Adrian Sfîcă, „Ashley” este o denumire inventată în România și nu are nicio confirmare internațională, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la credibilitatea meteorologiei în ochii publicului.

„Alertele au fost importante, dar trebuie să înțelegem și contextul lor, pentru a nu decredibiliza meteorologia ca știință”, a adăugat Sfîcă, făcând referire la confuziile din jurul numelui și naturii cicloului.