Marcel Ciolacu anunță construirea a două stadioane la Pitești și Constanța, și a unui patinoar la Sfântu Gheorghe

Publicat: 30 sept. 2024, 18:04, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu anunță construirea a două stadioane la Pitești și Constanța, și a unui patinoar la Sfântu Gheorghe

Luni, premierul Marcel Ciolacu a anunțat semnarea contractelor pentru construirea a trei mari proiecte sportive în România: patinoarul din Sfântu Gheorghe, stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța și stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Evenimentul a avut loc în prezența unor nume importante din fotbalul românesc, precum Gheorghe Hagi și Gică Popescu, și a marcat un moment istoric pentru infrastructura sportivă a țării.

Premierul a subliniat că aceste investiții, în valoare de peste 235 de milioane de euro, reprezintă un angajament ferm al Guvernului de a sprijini sportul românesc și dezvoltarea infrastructurii sportive. „Aceste noi baze sportive nu vor fi doar simple construcții, ci locuri din care se va putea construi din nou excelența sportivă în România”, a declarat Ciolacu.

Șeful Executivului a evidențiat necesitatea investițiilor constante în sport pentru a susține performanțele la competiții internaționale și a anunțat că Guvernul va dubla fondurile alocate de FRF pentru academiile de fotbal, având drept model Academia Gheorghe Hagi din Constanța. De asemenea, Ciolacu a subliniat că aceste investiții sportive nu țin cont de culoarea politică, fiind prioritare pentru dezvoltarea sportului românesc.