Copii și adulți palestinieni, tratați în spitale din România

Publicat: 01 oct. 2024, 06:34, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Copii și adulți palestinieni, tratați în spitale din România
copii palestinieni spitale București

24 de copii și 8 adulți palestinieni, cu probleme grave de sănătate, ajung în țara noastră pentru a fi tratați în spitale din Capitală.

Sunt copii și adulți palestinieni, răniți  în raidurile israeliene în Gaza sau bolanvi, pe care țara noastră îi primește într-o misiune internațională de evacuare a civililor din Gaza.  Această misiune umanitară este coordonată de ministrul Apărării din Israel, Uniunea Europeană și Guvernul României.

”Politica statului Israel este să lupte împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza. E un test greu să faci diferența între membrii Hamas care nu poartă uniforme și civili și parte a acestui efort condus de ministrul Apărării este să evacuăm pacienți în țări terțe. Cei mai mulți dintre ei sunt copii, însoțiți de părinții lor. Starea pacienților e destul de bună, nu au avut nevoie de ambulanțe, dar sunt bolnavi sau au fost răniți”, a declarat generalul Elad Goren, coordonatorul misiunii umanitare, citat de Digi24.

Premiereul Ciolacu a mulţumit Statului Israel pentru sprijinul acordat în evacuarea copiilor palestinieni care ajung în România şi care vor beneficia de tratament medical în spitalele din ţara noastră.

„Este o dovadă de profundă umanitate, care demonstrează că lupta împotriva terorismului şi a tuturor ideologiilor bazate pe ură nu trebuie să se confunde cu ajutorarea victimelor civile, îndeosebi copii, care cad pradă acestor forme de violenţă extremă”, a subliniat premierul Marcel Ciolacu, cu prilejul concertului organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România pentru celebrarea a 145 de ani de la acordarea cetăţeniei evreilor din România.