Primarul Constanței, implicat într-un accident rutier pe A2: Mașina a lovit parapetul din cauza carosabilului umed

Publicat: 01 oct. 2024, 06:40, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost implicat într-un accident rutier care s-a produs pe autostrada A2. La kilometrul 164, în Cernavodă, șoferul a pierdut controlul direcției și a lovit parapetul care separă cele două sensuri de mers. La momentul producerii accidentului, carosabilul era umed la acea oră, din cauza ploii.

Edilul se afla în mașină pe autostrada București – Constanța, când, din cauza carosabilului umed, șoferul a pierdut controlul direcției și a lovit parapetul care separă cele două sensuri de mers. În urma accidentului, edilul a fost rănit și transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.  Acolo, în urma investigațiilor, medicii au decis că nu se impune internarea lui Chițac.

La scurt timp după producerea accidentului, la locul evenimentului  a intervenit Detașamentul Cernavodă cu un ASAS și SMURD B.

Pacientul a fost adus la UPU în această după-amiază, în jurul orei 18.00, conștient, stabil și cooperant. S-au efectuat toate investigațiile medicale necesare, iar rezultatele acestora n-au relevat nicio leziune postraumatică. Având în vedere starea generală a pacientului, nu se impune internarea acestuia”, a precizat, pentru cugetliber, Crina Kibedi, reprezentatul Spitalului Clinic Județean de Urgență  Constanța.

Șoferul a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, ambele rezultate fiind negative, potrivit polițiștilor. Primarul Constanței se întorcea de la București, unde semnase contractul de execuție a lucrărilor de la noul stadion Farul, potrivit replicaonline.

Din cauza accidentului, circulația rutieră pe A2 a fost restricționată temporar pe banda 2 a sensului de mers către Constanța.